Uutisarkisto

Kaikki uutiset

sunnuntai, 28 huhtikuu 2024 13:13

RoPS-valmentajia UEFA B -koulutuksessa Rovaniemellä

Arvostele tätä artikkelia
(6 ääntä)
RoPS-valmentajat UEFA B-koulutuksessa Mikko Vatanen (B2-pojat), Mikko Häikiö ja Jukka Seitamaa (C-tytöt), kouluttaja Marko Vatanen, Juho Pernu (naisten edustusjoukkue), Janne Turpeenniemi (P2013) ja Lauri Auno (B-tytöt ja Pojat 2012). RoPS-valmentajat UEFA B-koulutuksessa Mikko Vatanen (B2-pojat), Mikko Häikiö ja Jukka Seitamaa (C-tytöt), kouluttaja Marko Vatanen, Juho Pernu (naisten edustusjoukkue), Janne Turpeenniemi (P2013) ja Lauri Auno (B-tytöt ja Pojat 2012).

Rovaniemen Palloseurasta osallistuu parhaillaan kuusi valmentajaa UEFA B -valmentajakoulutukseen. Koulutus järjestetään ensimmäistä kertaa Rovaniemellä. Koulutuksen järjestämistä tukee yhteistyökumppanina Neve Oy.

Rovaniemen Palloseurassa on tällä hetkellä peräti kuusi valmentajaa, jotka osallistuvat kuluvan kalenterivuoden kestävään UEFA B -koulutukseen. Tähän asti yksittäiset valmentajat ovat osallistuneet koulutuksiin muualla Suomessa, mutta tänä vuonna koulutus mahdollistui Rovaniemelle.

RoPS:n junioripäällikkö ja valmennusosaamisen kehittäjä Antti Okkonen on tyytyväinen, että näin monella valmentajalla on mahdollisuus siirtyä koulutuspolulla seuraavalle tasolle.

- Seuramme valmentajakoulutus on tuottanut jo sen verran paljon UEFA C:n käyneitä valmentajia, että nyt mahdollistui tämän koulutuksen toteuttaminen Rovaniemellä. Seuralle on todella tärkeää, että otamme seuraavan askeleen valmentajien kouluttautumisessa.

Okkosen mukaan UEFA B-koulutuksen sisältö soveltuu 13–14 vuotiaita ja sitä vanhempia pelaajia valmentaville.

- Vuosittain koulutusta ei ole varmastikaan mahdollista tai tarkoituksenmukaista järjestää, mutta toivottavasti saamme rakennettua toimintamallin, jossa koulutus toteutuisi Rovaniemellä joka toinen vuosi.

Pääkouluttajana kurssilla on seurassa pitkään valmentajana toiminut Marko Vatanen. Koulutuksen fyysisen harjoittelun sisällöstä vastaa Jari Alamäki, jolla on niin ikään pitkä kokemus paitsi valmentamisesta myös valmentajien kouluttamisesta. Maalivahtiosuuden koulutuksessa pitää UEFA Pro -valmentajalisenssin suorittanut Ari Matinlassi.

Tammikuussa käynnistynyt koulutus järjestetään yhteistyössä Oulun valmentajakurssin kanssa.

Neve Oy mukana tukemassa valmennusosaamisen kehittämistä

RoPS:n valmentajien UEFA B -koulutusta on mahdollistamassa yhteistyökumppanina Neve Oy.

- Neve keskittyy sponsoroinnissaan lasten ja nuorten harrastus- ja kulttuuritoiminnan tukemiseen. Viime vuosina olemme tukeneet useamman paikallisen urheiluseuran lasten ja nuorten valmennusosaamisen kehittämistä. Tällaisen pääoman kehittäminen tuottaa hyvinvointia ja hyvää mieltä seuroissa vielä vuosienkin jälkeen, kertoo toimitusjohtaja Kristian Gullsten.

Yhteistyö RoPS:n kanssa mahdollistaa seuran tavoitetta kantaa yhteiskuntavastuuta lasten ja nuorten kasvattamisesta liikunnalliseen ja terveelliseen elämäntapaan.

- Se tukee myös Neven tavoitteita saada tuellaan aikaan mahdollisimman paljon positiivista vaikuttavuutta, Gullsten jatkaa.

UEFA-B koulutuksen alkuvuodesta aloittaneet valmentajat ovat olleet erittäin tyytyväisiä koulutukseen.

- Omaksuttavaa asiaa on paljon ja kaikkea ei pysty ottamaan haltuun kerralla. On tärkeää, että koulutus käynnistää pidempiaikaisen prosessin, jonka aikana valmentaja pikkuhiljaa poimii koulutuksesta omalle joukkueelle parhaiten sopivia asioita ja ylipäätään ottaa seuraavan askeleen valmentajana kehittymisessä, Antti Okkonen toteaa.

Myös Okkonen itse sekä edustusjoukkueen päävalmentajana toimiva Jari Alamäki viettävät tänä vuonna aikaa ”koulun penkillä”. Vuoden alussa käynnistynyt UEFA A-koulutus vie heidät pitkin vuotta koulutusjaksoille Eerikkilän urheiluopistoon.

- Tähänastiset lähijaksot koulutuksessa ovat olleet hyvin antoisia. Paremmaksi valmentajaksi ei kuitenkaan tulla vain kurssilla istumalla, vaan oleellisinta on se, mitä tapahtuu lähijaksojen välissä omassa valmennusarjessa.

Luettu 1103 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi