Uutisarkisto

Kaikki uutiset

perjantai, 26 huhtikuu 2024 05:56

RoPS:n naisten kausi alkaa kotiottelulla

Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)

Joukkue on harjoitellut talven aikana hyvin ja lähtee hakemaan kotiavauksesta ensimmäisiä sarjapisteitä ja hyvää alkua kaudelle.

Rovaniemen Palloseuran naisten edustusjoukkue on monessakin mielessä valmis pelikentille. Takana on hyvä ja ehjä harjoituskausi, mutta treenipelejä saatiin ennakoitua vähemmän alle. Pelaajat ovat niin sanotusti valmiita pääsemään irti ja tositoimiin.

Joukkueen päävalmentaja Juho Pernun mukaan otteluun ja koko kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin.

- Olemme pystyneet harjoittelemaan määrällisesti ja laadullisesti hyvin. Haasteena on ollut löytää harjoitusotteluita helmikuisen Ruotsin turnauksen jälkeen.

Joukkueen edellinen kausi 2023 päättyi Naisten Kakkosen C-lohkon kolmanteen sijaan. Viime kaudella erityisesti kauden loppupuolisko oli nousujohteinen. Pelaajarunko pysyi hyvin kasassa kauden jälkeen ja lisäksi joukkueeseen saatiin muutama täsmävahvistus. Hulda Kuustie palasi ONS:sta RoPSiin, mutkan Kotkan KTP:ssa tehnyt Julia Heino palasi kotikaupunkiinsa ja niin ikään KTP:n riveissä palannut Kia Voutilainen aloittaa ensimmäisen kautensa RoPS:n sinisissä. Huhtikuussa joukkueen vahvuuteen liittyi uusi amerikkalaismaalivahti Jaqueline Catano.

Päävalmentaja Pernu on tyytyväinen pelaajatilanteeseen.

- Joukkueen kokoonpanon suhteen tilanne on hyvä. Isona muutoksena on Emilia Kriston jalkapallouran päättyminen ja keskittyminen töihin ja opiskeluun. Pari pienempää loukkaantumista on päällä, jonka johdosta ihan kaikkia ei saada tähän peliin vielä mukaan. Meillä on kuitenkin laittaa laadukas kokoonpano lauantain otteluun ja uudet pelaajat saavat tehdä debyytin kotikentällä.

Vaikka joukkue on hyvä, Pernu on myös valmistautunut siihen, että alku voi olla hankala.

- Ottelun alku ja ensimmäinen jakso voi olla meiltä hieman hakemista johtuen harjoitusotteluiden puutteesta. Haluaisin nähdä pelaajien pelaavan rohkeasti nopeaa kontrolloitua jalkapalloa hyökkäys- ja puolustus suuntaan, kuten olemme koko talven harjoitelleet.

Avausvastustaja Esse IK on tuttu viime kaudelta. Viime kauden kohtaamiset RoPS voitti puhtaasti 3-0 ja vieraissa 0-5. Vastustajan aliarviontiin ei silti ole Pernun mukaan mitään syytä ja vastustaja voi myös yllättää uusin kujein.

- Esse on vaihtanut valmentajaa, joten tarkkaa tietoa siitä, millaista jalkapalloa tulevat pelaamaan meillä ei ole. Joukkueessa on kokemusta ja nuoruutta sopivassa suhteessa, ja kykenee varmasti tekemään pelin meille vaikeaksi, jos annamme heille siihen mahdollisuuden.

Tavoitteet kauden avauspeliin ovat kuitenkin kirkkaana mielessä.

- Pyritään tarjoamaan katsojille ja faneille laadukas ottelu, jonka jälkeen meillä pistetili aukeaisi. Toivottavasti mahdollisimman paljon yleisöä tulisi tukemaan joukkuetta ja pelaajia.


RoPS:n naisten edustusjoukkueen kauden avausottelu

RoPS – Esse IK
lauantaina 27.4. klo 14.00
Rovaniemen Keskuskentällä

Liput portilta 10 € / 6 € (eläkeläinen, opiskelija, varushenkilö)
Alle 15-vuotiaat ilmaiseksi

Kausikortit RoPS:n verkkokaupasta

Kanttiini palvelee katsojia!

Luettu 397 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi