Uutisarkisto

Kaikki uutiset

maanantai, 16 lokakuu 2023 14:18

RoPS ry sai yksipuolisen velkatuomion Rovaniemen kaupungin tekemästä haasteesta käräjäoikeuteen kesken neuvotteluiden toistamiseen.

Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)

Rovaniemen palloseura ry johtokunta tiedottaa

Rovaniemen kaupunki haastoi RoPS Ry:n kenttämaksut vuodelta 2022 käräjäoikeuteen helmikuussa 2023.

Rovaniemen kaupunki keskeytti haasteen, koska neuvottelut velkajärjestelystä olivat kesken.

Rovaniemen kaupunki esitti toukokuussa maksusopimusta RoPS ry:lle, jossa erääntyneet kenttämaksut on yhdistetty samaksi velkapääomaksi yhdessä kiistanalaisen Keskuskentän katsomorakennuksen vuokravelan kanssa ja joka syrji muita velkojia. RoPS yleiskokous 14.6. ei voinut esitystä hyväksyä. Vuokran alennuksia RoPS ei ole missään vaiheessa esittänyt.

RoPS ry on kuitenkin noudattanut kaupungin maksusopimusesityksen mukaisia kuukausieriä 17 kuukauden ajan velkaa lyhentäen.

Hyvinvointilautakunta ja elinvoimalautakunta päättivät muuttaa maksusopimuksen tekstiä syyskuun lopun kokouksissaan siten, että kaikkia velkojia kohdellaan tasapuolisesti.

Rops, Rovaniemen kaupunki ja Rovaseudun markkinakiinteistöt käsittelivät katsomorakennuksen vuokravelkaan liittyvää asiaa 28.9. ja 3.10. Neuvotteluissa haettiin osapuolille sopivaa ratkaisumallia, joka vahvistaisi velkojan (Roi kki) asemaa ja mahdollistaisi myös sovinnollisen ratkaisun velkapääomaan liittyvän näkemyseron ratkaisemiseksi.

RoPS Ry:n johtokunta laati kaupungin toivomuksesta 12.10. esityksen Rovaniemen kgille, joka sisältää ylimääräisen suorituksen, esitetyn maksuohjelman jatkamisen sekä Katsomorakennuksen vuokrauksen perusteellisen tarkastelun (Roma vuokraa koko rakennuksen Roi kgille ja Roi kki osan Rops:lle). Esitys kunnioittaa seuran ylimääräisen vuosikokouksen linjausta asiaan.

Rovaniemen kaupunki ilmoitti käsittelevänsä esityksen 24.10.2023. Rops ei ole saanut missään vaiheessa tietoa, ei Rovaniemen kaupungilta eikä käräjäoikeudelta, että haaste kenttämaksujen 2022 velasta palautuu käräjäoikeuden käsiteltäväksi.

Saimme tiedon yksipuolisesta tuomiosta 13.10.2023 asian tullessa julkiseen rekisteriin Suomen Asiakastietoon.

Rops Ry on noudattanut sovittuja velkojen lyhennysohjelmia työeläkevakuutusyhtiölle, ulosotolle, verottajalle, yrityksille ja Rovaniemen kaupungille (kaupungin esitys kuukausieristä). Yhteensä noin 175.000 euroa vuoden aikana. Uusia erääntyneitä velvoitteita ei ole syntynyt. Uusia maksuhäiriömerkintöjä ei ole muodostunut joulukuun 2022 jälkeen ennen tätä 13.10. tietoomme tullutta velkomustuomiota.

Yksittäisen velkaerän periminen haasteen kautta käräjäoikeudessa vaikeuttaa RoPSin tilannetta ja vaarantaa kaikkien velkojien asemaa.

Rops ry pahoittelee osaltaan jälleen uusia, yllättäviä käänteitä velkajärjestelyssä Rovaniemen kaupungin kanssa.

Tämänkään tilanteen ei anneta millään tavalla vaikuttaa pelikentän tapahtumiin. Pakkasta on tarjolla. Niin Keskarilla kuin kabineteissa. Siihen olemme tottuneet ja kouliintuneet. Pelit ja Uusi Alku jatkuu.

Lämpimästi tervetuloa lauantaina Keskarille. Kauden tärkein peli pelataan klo 14 alkaen. Sinistä päälle!

16.10.2023, RovaniemiRoPS Ry johtokunta

Lisätietoja: Matti Poikajärvi, puheenjohtaja 040-5388 325

Luettu 971 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi