Kaikki uutiset

lauantai, 25 syyskuu 2021 20:53

RFA:lle kirvelevä tappio. JJK vei pisteet viimeisellä kymmenminuuttisella.

Roni Pietsalo oli jälleen RFA:n avauksessa. Roni Pietsalo oli jälleen RFA:n avauksessa. Kuva: Arno Hämäläinen

Rovaniemi Football Academy ja Jyväskylän JJK kohtasivat lauantaina toistamiseen viikon sisään. Tällä kertaa JJK otti täydet pisteet loppuminuuttien maaleilla 0-2 (0-0).

RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner ei ottelun jälkeen peitellyt pettymystään. Isäntäjoukkue oli ollut hallitsevampi osapuoli yli tunnin ajan.

- Itseä harmittaa ja saman näki poikien naamaltakin, ettemme pystyneet tänään olemaan parempia, Tanner harmitteli.

- Meillä oli hyvä miehistö kasassa. Meidän olisi täytynyt tänään pystyä raapimaan tulos.

RFA ja JJK kohtasivat edellisen kerran tasan viikko sitten lauantaina Jyväskylässä. Siihen otteluun verrattuna RFA:n avauskokoonpanosta oli vaihtunut peräti puolet.

Mukana oli muutama vahvistus edustusjoukkueesta, sekä loukkaantumisen jälkeen paluuta tekevä Veka Pyyny, joka pelasi nyt ensimmäiset minuuttinsa sitten heinäkuun alun.

Pyyny oli terhakkaana ja järjesteli avausjaksolla RFA:n parhaat maalipaikat.

- Avausjakso oli meiltä hyvää tekemistä, Tannerkin myönsi.

- Peli oli meidän kontrollissa, eikä JJK saanut käytännössä yhtään vaarallista maalipaikkaa. Meillä niitä oli sen sijaan useampikin.

Toisen jakson edetessä JJK pääsi otteluun paremmin mukaan. Vielä jakson avausminuuteilla RFA rakenteli muutaman kontrolloidun hyökkäyksen.

Ottelun loppuminuutit olivat kuitenkin selkeästi vierasjoukkueen hallintaa.

- JJK sai oman prässinsä toimimaan ja oli vaarallisempi, Tanner kertasi.

- Meidän omat pallonhallintajaksot jäivät vähäiseksi. Emme saaneet enää pitkiä hyökkäyksiä, vaan yritykset olivat enemmän nopeita vastahyökkäyksiä. Se ei ollut yhtään pelisuunnitelman mukaista.

Isäntäjoukkue RFA pysyi kuitenkin pitkään vähintäänkin pisteen syrjässä kiinni. JJK iski viimeisellä kymmenminuuttisella kahdesta erikoistilanteesta.

Tatu Hoffren iski kulmapotkusta vieraat johtoon.

Lisäajalla JJK:lle myönnettiin vielä vapaapotku syvältä RFA:n päädystä. Pallo saatiin käännettyä RFA:n maalille, josta loppunumerot 0-2 viimeisteli Eduar Ciriaco.

- Päätösmaali oli harmillinen, mutta ei peli siihen ratkennut, Tanner kuittasi.

- Mutta siinä oli samaa kuin avausmaalissakin, eli seurasimme omaa pelaajaa huonosti. Toisaalta ehkä siinä tilanteessa ei enää ollut fokuskaan puolustamisessa, kun pyrimme nousemaan tasoihin.

RFA:n kautta on jäljellä vielä kolmen ottelun verran, joista kaksi on vieraissa Vaasan IFK:ta ja SJK Akatemiaa vastaan. Kauden viimeinen kotiottelu on sunnuntain 17.10. kello 13.00. Napapiirille saapuu tuolloin Kemi City FC.

RFA - JJK Jyväskylä 0-2 (0-0)

82' 0-1 Tatu Hoffren
90+1ä' 0-2 Eduard Ciriaco