tiistai, 08 kesäkuu 2021 22:39

RFA:lle vakuuttava voitto GBK:sta. Illan hahmo vierasjoukkueen maalivahti.

(3 ääntä)

Rovaniemi Football Academy otti vakuuttavan 2-0 (1-0) voiton Kokkolan GBK:sta. RFA:n molemmista maaleista vastasi Jarkko Luiro.

Kotivoitosta huolimatta illan ehdoton sankari oli GBK:n maalivahti Riku Lelo Lunkoka. Kokkolalaislähtöinen raamikas maalivahti pelasti vieraille vähintään puolenkymmentä varmaa maalipaikkaa.

- Ehdottomasti, kehuu myös RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner.

- Lunkoka otti 5-6 sellaista palloa, jotka yleensä aina menevät maaliin. Jos tämän ottelun maaliodottama laskettaisiin, se olisi paljon suurempi kuin kaksi.

Kentän puolella GBK oli tänään auttamatta vastaanottajan roolissa. Vieraat eivät saaneet käytännössä yhtään vaarallista hyökkäystä RFA:n päätyyn.

Mutta liian helppoa ei ollut myöskään RFA:lla. GBK puolusti loppuminuutteja lukuun ottamatta erittäin syvällä.

- Tämä oli 90 minuutin murtautumisharjoitus kuuden linjaa vastaan, Tanner kuvaili.

- Silti onnistuimme varsinkin toisella jaksolla luomaan riittävästi sellaisia maalipaikkoja, joista olisi voinut tehdä useammankin maalin.

RFA olisi voinut ottaa niskaotteen jo neljännellä minuutilla Miska Ylitolvan hankittua ottelun ensimmäisen rangaistuspotkun. Roni Pietsalon rangaistuspotkun esti Lukonka.

Ottelun voittomaali lähti Sampo Alan esityöstä. Ala riisti pallon GBK-puolustukselta ja syötti Ylitolvan vapaaksi oikeaan laitaan. Ylitolva tarjoili maalin eteen Jarkko Luirolle.

Toisen jakson alkuminuuteilla Sampo Ala pohjusti myös ottelun päätöslukemat.

Röyhkeästi rangaistusalueelle haastamaan lähtenyt Ala jouduttiin kaatamaan. Jarkko Luiro sijoitti rangaistuspilkulta tyynesti oikeaan yläkulmaan.

Tukalasta tilanteesta huolimatta GBK ei suostunut luovuttamaan.

Noin 70. minuutin kohdalla vieraiden käskyttäjä Chris Corcoran muutti muotoaan ylemmäs, ja GBK alkoi prässäämään korkeammalta.

Vaikka kokkolalaisten loppurutistus ei manifestoitunut maalipaikkoihin saakka, RFA joutui olemaan tarkkana loppuun saakka.

- Hyvä, että peli säilyi tiukkana. Jouduimme edelleen puolustamaan tilanteenvaihdot erittäin huolellisesti, RFA-luotsi Tanner sanoi.

- Vastustajalla oli koko ajan se pieni uhka, että jos he olisivat saaneet kavennusmaalin aikaiseksi, olisi peli syttynyt uudelleen ihan toisella tavalla.

RoPS:n Miesten edustuksen toppari Mohammed Adams on kärsinyt pelikieltonsa ja haki pelituntumaa GBK:ta vastaan ottelun ensimmäisen puoliajan verran.

RFA:n kausi jatkuu jo ensi lauantaina 12.6. klo 15.30. Keskuskentälle saapuu sarjassa kahdeksantena oleva Närpiön IF Kraft.

RFA - GBK 2-0 (1-0)

35' 1-0 Jarkko Luiro
53' 2-0 Jarkko Luiro (rp)