perjantai, 28 touko 2021 22:29

JS Hercules puolusti RFA:n nollille. Castrenin tekonurmelta kauden avaustappio.

(3 ääntä)
JS Hercules puolusti RFA:n nollille. Castrenin tekonurmelta kauden avaustappio. Kuva: Julius Pitkäaho

Rovaniemi Football Academy kärsi kauden avaustappion JS Herculesille 1-0 (1-0). Sami Karjalaisen maalilla Hercules nousi Kakkosen C-lohkon kärkipaikalle tasapisteisiin RFA:n kanssa.

- Tänään Hercules puolusti hyvin. Siitä kunnia heille, RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner kehui.

Pelkästään pallonhallintaa katsoen RFA kontrolloi peliä varsinkin ottelun toisella jaksolla. Herculesin vahvin jakso ajoittui avausjakson alkuun.

Ottelun ainoa osuma syntyi ilmeisesti RFA-pelaajien kommunikaatiokatkoksesta.

Keskikentältä lähetetty pallo olisi ollut purettavissa, mutta RFA-puolustajan ja maalivahdin empiessä pallon kävi tuikkaamassa maaliin Herculesin Sami Karjalainen.

Herculesin maalin jälkeen kontrolli siirtyi minuutti minuutilta RFA:lle. Isäntien maalivahti Aleksanteri Patronen sai kuitenkin olla kohtalaisen rauhassa.

A-luokan maalipaikoille murtautuminen oli vieraille vaikeaa. Roni Pietsalon kaukolaukaus ja Jarkko Luiron läpiajo pitivät kuitenkin isännät alati varpaillaan.

- Meiltä olisi vaadittu enemmän malttia jauhaa pidempään, Tanner kertasi.

- Olisi täytynyt vaihtaa painopistettä, etsiä paremmat edut ja tilat. Sitä kautta olisimme voineet päästä murtautumaankin paremmin.

Toiselle jaksolle tuulenkin kääntyessä vieraille myötäiseksi RFA onnistui rakentamaan vaarallisempia hyökkäyksiä.

Jakson absoluuttisetsi paras maalipaikka jäi kuitenkin isännille.

Sami Karjalaisen painostaessa alimpana olleen RoPS-puolustajan kosketus jäi heikoksi. Karjalainen pääsi yksin läpi, eikä RFA:n maalivahti Lauri-Eemil Vetri voinut muuta kuin rikkoa.

Muritala Adeniranin rangaistuspotku kuitenkin kilpistyi ylärimaan, ja RFA pystyi jatkamaan vähintäänkin tasapelin metsästystä.

Viimeiset 40 minuuttia RFA hallitsi.

- Tunnin kohdalla, kun peliä oli vielä 30 minuuttia jäljellä ja Herculesin pojat jo nojailivat polviin, tuntui että tämä kääntyy vielä meille, Tanner myönsi.

- Mutta meidän olisi täytynyt ratkaista 1 v 2 ja 2 v 3 tilanteet huolellisemmin. Syöttää murtavat syötöt laadukkaammin, ajoittaa liikkeet paremmin.

Kavennus ei jäänyt kovin kauas. Sampo Ala esitti kenties ottelun komeimman sorituksen noustessa omalta kenttäpuoliskolta läpi vetopaikalle, mutta aivan maaliin saakka ei laukaus osunut.

Aivan viimeisellä minuutilla Sampo Ala-Iso oli vain senttien päässä laittaakseen Rasmus Degermanin sivuvaparin Herculesin verkkoon.

Kauden avaustappio jätti vieraille kirvelevän maun, mutta kokonaisuutena JS Hercules ja RFA todistivat, että kamppailu Kakkosen C-lohkon kärkisijoista tulee olemaan tälläkin kaudella tasainen.

- Me olimme hyvin mukana, enkä olisi nähnyt vääryytenä, vaikka peli olisi päättynyt tasan, RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner myönsi.

- Mutta hommat jatkuu. Maanantaina palataan taas treenikentälle vapaan viikonlopun jälkeen.

JS Hercules - RFA 1 - 0 (1 - 0)

7' 1 - 0 Sami Karhalainen