maanantai, 24 touko 2021 18:19

Otteluraportti NJS - RoPS (0-1)

Maalintekijä Iris Lukkarila Maalintekijä Iris Lukkarila

RoPSin isot poissaolot haastaa joukkuetta

RoPS aloitti pelin vahvasti ja pystyi luomaan useita maalintekopaikkoja varsinkin vasemman laidan kautta, jossa Vilma Mahlio haastoi hyvin laidallaan NJS puolustajaa. Paras paikka syntyi Mahlion keskityksestä takatolpalle hyökkääjä Julia Heinolle, joka ei kuitenkaan saanut kunnon osumaa palloon, joten laukaus suuntautui ohi maalin. RoPS prässäsi erittäin vahvasti koko ensimmäisen jakson ja NJS:llä oli vaikeuksia pelin avaamisen kanssa ja kontrolloiduissa hyökkäyksissä.

Kun peliä oli pelattu 13 minuuttia, RoPS:n prässi tuotti tulosta ja NJS:n puolustajan syöttö tuli suoraan Iiris Lukkarilan jalkaan, joka lyhyen kuljetuksen jälkeen laukoi pallon paristakymmenestä metristä maalin alanurkkaan. "Hyvän prässin jälkeen hieno yksilösuoritus Iirikseltä", Lumijärvi kertasi. Avausjaksolla ei enempää maaleja nähty.

Toisella jaksolla NJS tuli peliin hyvin vahvasti ja RoPS joutui puolustamaan syvemmältä, mikä vaikeutti hyökkäyspelaamista, eikä RoPS pystynyt prässäämään ylhäältä. NJS tasoitti pelin 63 minuutilla, kun kotijoukkueen vaarallisin pelaaja, hyökkääjä Silja Jaatinen vapautettiin maalin tekoon, joka kiersi vastaantulleen maalivahti Juuli Variksen ja iski pallon lähietäisyydeltä maaliin. Maalin jälkeen NJS loi heti uudelleen muutaman vaarallisen paikan, mutta RoPS:n puolustus hoiti tilanteet mallikkaasti.

Kotijoukkue siirtyi 2-1 johtoon, kun peliä oli pelattu 70 minuuttia. Silja Jaatinen harhautteli RoPS puolustajia rangaistusalueen sisällä, minkä jälkeen hän sai vasemman jalan vapaaksi ja teki loistavan keskityksen maalin eteen, missä vapaaksi unohdetulla Erika Tuomistolla oli aikaa ottaa pallo haltuun ja sijoittaa pallo varmasti maaliin.

Maalin jälkeen RoPS haki riskilläkin tasoitusta ja nosti enemmän pelaajia hyökkäykseen, mikä olikin tuottaa tulosta, kun Juuli Variksen pitkä avaus yllätti NJS puolustuksen ja Julia Heino pääsi vapaasti laukomaan 16 rajalta, mutta sijoitus meni ohi maalin. Heti seuraavasta tilanteesta Silja Jaatinen karkasi läpiajoon ja laukoi tilanteeksi 3-1.

"Tunti hyvää tekemistä ja ansaittu johto, mutta sitten muutama virhe ja peli hävitty 27 minuutissa. Alma Haapa-arolle (15 v) debyytti naisten ykkösessä ja hyvin tyttö suoriutuikin, Julia Spets taas pelasti ensimmäinen pelinsä ikinä topparina ja palkittiin ansaitusti RoPS:n parhaana pelaajana. Meillä on ollut tasaisia pelejä, nyt tosin tuloksellisesti pari huonompaa peliä takana. Parantaa pitää joka osa-alueella, jotta pystytään voittoja ottamaan", summaa päävalmentaja Lumijärvi.

Rovaniemen Palloseuran kausi naisten Ykkösessä jatkuu jo ensi lauantaina, kun Rovaniemelle saapuu Tampereen Ilves. Peli alkaa kello 13:00. Lipunmyynti ja mahdolliset muutokset yleisörajoituksiin ratkeavat nyt alkuviikosta.