Kaikki uutiset

maanantai, 31 elokuu 2020 23:04

RFA sai revanssin Oulun Luistinseurasta

(2 ääntä)
Kuvassa RFA:n maalintekijät Jarkko Luiro sekä Roni Pietsalo Kuvassa RFA:n maalintekijät Jarkko Luiro sekä Roni Pietsalo

Rovaniemi Football Academy jatkoi vahvaa elokuuta Miesten Kakkosessa ja kävi hakemassa maukkaan 1-2 (1-0) vierasvoiton Oulusta OLS:n vieraana.

RFA lähti kauden toiseksi viimeiseen vieraspelireissuun poikkeuksellisesti maanantaina, kun alkuperäinen ottelupäivä sunnuntailta oli muutettu molemmille farmijoukkueille sopivammaksi edustusjoukkueiden pelien jälkeen. Kentällä nähtiinkin molemmin puolin myös Ykkösessä sekä Liigassa pelanneita pelureita, kun RFA oli saanut mukaan RoPSin liigaringistä Samuel Olabisin sekä Sampo Alan. Tämän lisäksi Liigankin pelejä vyölleen keränneet RFA pelurit Jarkko Luiro sekä Eerik Kantola pelasivat täydet 90 minuuttia. OLS taas oli saanut omasta yhteistyöseurastaan AC Oulusta mukaan kuusi pelaajaa avaukseen. Tämän lisäksi OLS oli voittanut joukkueiden aiemman kohtaamisen Rovaniemellä elokuun alussa, joten lähtökohdat otteluun olivat mielenkiintoiset.

Ottelu lähtikin liikkeelle hieman tunnustellen, kun molemmat joukkueet pyrkivät puolustamaan tiiviisti ja paikan tullen nostamaan prässinsä korkealle. Alkutahdit vei kotijoukkue OLS mutta pikkuhiljaa ote kääntyi enemmän rovaniemeläisille. Noin puolen tunnin pelin jälkeen RFA onnistui rakentamaan hienon hyökkäyksen ja Riku-Veli Niska pelasi hienosti Otto Kemppaisen oikealta laidalta läpi. Kemppaisen syöttö kimpoili OLS puolustuksen jalkojen kautta syöttöhetkellä linjan tasalle sijoittuneelle Luirolle, joka iski pallon maaliin. Avustavan erotuomarin muutaman sekunnin epäröinnin päätteeksi lippu nousi kuitenkin pystyyn ja maali hylättiin.

Ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä OLS:lle tuomittiin vapaapotku noin 27m päästä RFA:n maalista. Jyri Vääräniemen tulinen laukaus nappasi ihmeellisen kierteen ja yllätti hölmistyneen rovaniemeläispuolustuksen sekä RFAn maalilla vahvan pelin pelanneen Lauri-Eemil Vetrin.

Toiselle jaksolle RFA nosti prässiään aggressiivisemmaksi ja jakso saikin vierasjoukkueen kannalta parhaan mahdollisen alun. Kun toista jaksoa oli pelattu ainoastaan muutamia minuutteja, RFA pääsi kääntämään pitkän hallintajakson päätteeksi pallon oikealta laidalta Roni Pietsalolle, joka tykitti vasemmalta pallon vastustamattomasti ohi OLS maalivahti Juuso Särkelän.

Ottelu jatkui lähes täydellisessä vierasjoukkueen komennossa, eikä OLS löytänyt keinoja avata omaa peliään kovan RFAn prässin alla. Lopulta vaihdosta kentälle tullut Tuomas Leppäkangas pääsi vasemmalta laidalta leikkaamaan sisälle ja ampumaan tiukan vedon, joka kimposi ylärimasta takaisin kentälle. RFAn sisäisen maalipörssin johtaja Luiro on yleensä näillä palloilla haistamassa maalin ja niin kävi nytkin. Maalin jälkeen RFA:lla oli vielä muutama paikka naulata peli ja myös OLS sai oman paikkansa tasoittaa vartti ennen loppua mutta Vetri maalillaan peitti hyvin ja OLS hyökkääjän nosto painui yli maalin.

RFA paranteli voitolla asemiaan äärimmäisen tiukassa sarjassa nousemalla viidenneksi tasapisteisiin neljäntenä majailevan Herculesin kanssa. Toisaalta putoamisviivaankin on ainoastaan seitsemän pistettä, joten löysäilyyn ei ole varaa. Seuraavat viisi peliä RFA pelaakin kotikentällä ja matkustaa viimeisellä kierroksella Kemiin lokakuun viimeisenä viikonloppuna päättämään sarjakauden. Seuraava kotiottelu pelataan niin ikään Kemi City FC:tä vastaan sunnuntain 13.9. klo 15.00 Keskuskentällä.