lauantai, 29 helmikuu 2020 21:24

RoPS B punnersi kahden maalin takaa voittoon - Karsinnoissa edelleen puhdas voittosaldo

(6 ääntä)
Ottelun parhaana pelaajan palkittiin RoPS:n Riku-Veli Niska Ottelun parhaana pelaajan palkittiin RoPS:n Riku-Veli Niska

Rovaniemen Palloseuran B-pojat nousivat kahden maalin takaa arvokkaaseen voittoon B-pokien SM-sarjan karsinnoissa. Kokkolan Pallo-Veikot kaatuivat runsasmaalisessa ottelussa 6-4 (2-3).

Karsintojen puolivälin ylityttyä tavoite SM-sarjapaikan uusimisesta on jo erittäin lähellä. Käydystä viidestä karsintaottelusta RoPS:n B-pojat ovat voittaneet jokaisen.

Tänään Ounashallissa kaatuivat Kokkolan Pallo-Veikot. Runsasmaalisessa ottelussa oli ainekset jopa yllätykseen, mutta lopulta RoPS:n taso oli liikaa vierasjoukkueelle.

Hanakasti otteluun lähtenyt KPV onnistui säikäyttämään heti alkuminuuteilla. Jo viiden minuutin jälkeen peli oli vieraille 0-2. Avausmaalissa vieraiden Joel Övermark oli jäänyt vapaaksi rangaistusalueelle, ja toinen lipsahti maaliin omista jaloista.

RoPS tasoitti Pekka Ruotsalaisen ja Vertti Hännisen maaleilla, mutta tauolle poistuttiin KPV:n Topi Mäen lisäajalla taikoman pukukoppimaalin saattelemalla.

Tappioasemasta huolimatta RoPS:lla ei kuitenkaan ollut pelillistä hätää. Päävalmentaja Marko Vatasella oli täysi luotto pelaajiinsa.

- Olimme pallollisessa pelissä sen verran hyviä, ettei missään vaiheessa tullut tunnetta, että tässä kävisi vielä huonosti, Vatanen myönsi.

- Pallo liikkui. Tiesimme suurin piirtein miten KPV pelaa ja löysimme tilat. Tauolla korostimme ainoastaan sitä, ettei meillä ole mitään aihetta hätäilyyn. Menemme omalla jutulla, ja paikat kyllä tulevat.

Ja paikat tulivat. Heti toisen jakson alkuun erinomaisesti pelannut ja ottelun parhaana palkittu Riku-Veli Niska nosti RoPS:n tasoihin komealla kaukolaukauksella.

Perään Otto Kemppainen pelasi Adam Mekin vapaaksi, jonka noston KPV:n maalivahti vielä torjui, mutta paluupallon puski verkon perukoille Ville Ojala.

Yhdeksän minuuttia tästä Riku-Veli Niska harhautteli rangaistusalueen rajalla ja siirsi keskelle Pekka Ruotsalaiselle. Ruotsalainen viimeisteli RoPS:n jo varman tuntuiseen 5-3 johtoon.

RoPS:n viimeisen viimeisteli KPV-vahdin längistä puolustaja Otto Kemppainen.

Pieni kauneusvirhe sattui vielä ottelun viimeisellä lisäajan minuutilla. Hiukan yksin jäänyt KPV:n Atte Kangas kavensi loppunumeroiksi 6-4.

- Meillä on sellainen valitettava taipumus, että maaleja tulee omiinkin aika paljon, Marko Vatanen harmitteli.

- Se on asia, mistä olemme puhuneet ja harjoitelleet. Oman maalin puolustaminen on meille selkeä kehityskohde.

Vastapainoksi RoPS myös tekee maaleja. Karsintojen 5 ottelussa on syntynyt 25 osumaa, joka on enemmän kuin A-lohkoa johtavalla HJK:lla. Kuten Marko Vatanen on aiemminkin huomauttanut, joukkueesta löytyy kosolti yksilötaitoa.

- Varsinkin Riku-Veli Niska oli tänään erittäin hyvä, päävalmentaja Vatanen kehui.

- Toivottavasti joku maajoukkueen skoutti oli eksynyt paikalle seuraamaan. Myös muut onnistuivat. Esimerkiksi Kirill Bullat löydettiin taskuista todella hyvin.

Seuraavaksi RoPS:lla on karsinnoista kahden viikon tauko. Pelit jatkuvat 14.3. Oulussa Tervarit Junioreiden vieraana ja 21.3. kotona Ounashallissa, jolloin Napapiirille saapuu KuPS:n yj-joukkue.

RoPS - KPV 6 - 4 (2 - 3)

3' 0 - 1 Joel Övermark
5' 0 - 2 Oma maali
36' 1 - 2 Pekka Ruotsalainen
40' 2 - 2 Vertti Hänninen
45+1' 2 - 3 Topi Mäki
57' 3 - 3 Riku-Veli Niska
60' 4 - 3 Ville Ojala
69' 5 - 3 Pekka Ruotsalainen
72' 6 - 3 Otto Kemppainen
90+3' 6 - 4 Atte Kangas