Uutisarkisto

Kaikki uutiset

torstai, 23 helmikuu 2017 09:01

B-poikien SM-karsinta - RoPS ja VIFK tasapeliin

Vartti ottelun jälkeen irtosi jo pieni hymykin. Severi Salmirinne oli kolmen maalin mies. Vartti ottelun jälkeen irtosi jo pieni hymykin. Severi Salmirinne oli kolmen maalin mies. Kuva: Pasi Pikkupeura

Ankara pettymys loisti RoPS-pelaajien kasvoilta päätuomari Esa Suoyrjön vihellettyä viimeisen kerran pilliinsä. RoPS ja Vaasan IFK olivat päätyneet B-poikien SM-karsintojen viidennen kierroksen ottelussa neljän maalin tasapeliin. Avausjakson jälkeen RoPS oli johtanut peräti 3-0. Vaasan tasoitus syntyi varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla rangaistuspotkusta.

Siinä hetkessä piste ei lämmittänyt. Ottelun jälkeisissä tunnelmissa tasapeli maistui tappiolta. Päävalmentaja Jussi Vatanen seisoi poikiensa rinnalla ja halusi nostaa päällimmäisenä esiin kaikki positiiviset seikat.

- Ensimmäisen jakson esityksestä jokainen pelaaja voi olla ylpeä. Varmasti me valmentajatkaan emme osanneet odottaa joukkueelta noin suvereenia hallintaa, Vatanen kehui vuolaasti.

- Näimme myös paljon loistavia yksilösuorituksia. Keskikentällä Tuomas Kaukua oli vakuuttava. Severi Salmirinne oli varsinkin ensimmäisen jakson aivan liekeissä. Rasmus Degerman topparina avasi peliä huikean hyvin.

Vaasan lyhyen alkupainostuksen jälkeen ottelun avausjakso oli RoPS:n hallintaa. Ottelussa hattutempun tehnyt Severi Salmirinne vei jo 20. minuutilla RoPS:n 2-0 johtoon. Salmirinne nosti läheltä mutta hallitusti pallon yli vaasalaisten maalivahti Isac Sjövallin. Pari minuuttia myöhemmin Tuomas Kaukua karkasi vasemmasta laidasta Vaasan puolustukselta ja kaunisteli numeroiksi 3-0.

Toisella jaksolla Vaasa nosti prässiään. RoPS:n johto oli seitsemässä minuutissa kurottu yhteen maaliin. Vieraiden toisessa osumassa Jeremiah Streng oli jäänyt täysin yksin RoPS:n maalivahti Jimi-Jasper Vaarala kanssa.

- Se oli henkisesti paha paikka, että kavennusmaalit tulivat niin nopeasti. Varmaan molempien jaksojen alussa meillä oli havaittavissa pientä hermostuneisuutta, Vatanen myönsi.

Silti tunnin pelin jälkeen RoPS oli lähellä karata jo toistamiseen. Keskialueen pitkä vapaapotku löysi Severi Salmirinteen vastakkaiselta laidalta. Salmirinteen ottelun kolmas osuma oli samalla RoPS:n neljäs.

Vaasa kuitenkin kavensi kulmapotkin jälkitilanteesta. Loppunumerot rangaistuspilkulta viimeisteli Benjamin Hiekkanen.

- Harmittaahan se, että toisen jakson aikana aivan itse sössittiin hyvä johto. Samalla se oli meidän kaikkien Sinisten, sekä pelaajien että valmentajien, yhteinen romahdus, RoPS-luotsi tunnusti.

- Vaikka juuri nyt surettaa, niin jatkopelejä ajatellen tämä pistekin oli erittäin arvokas. Kunnia on annettava myös vastustajalle. He pelasivat loppuun saakka hyvällä asenteella, ja onnistuivat laittamaan meille kovan paineen.

Pisteen myötä RoPS:n asema karsintalohkossa pysyi käytännössä muuttumattomana. RoPS on edelleen neljäntenä ja samalla kiinni suorassa jatkopaikassa. Jäljellä on ottelu muun muassa lähintä uhkaajaa, viidentenä olevaa Tampereen Ilvestä vastaan. RoPS:n B-poikien seuraava ottelu on ensi viikon lauantaina Ounashallissa. Tuolloin Napapiirille saapuvat Vaasan Palloseuran juniorit.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura