lauantai, 04 helmikuu 2017 19:25

B-Pojat taistelivat kahden maalin takaa tasoihin

RoPS:n kapteeni Juho Hyvärinen RoPS:n kapteeni Juho Hyvärinen

RoPS:n B-poikien loistavasti alkaneet SM-karsinnat saivat jatkoa vierasottelussa Seinäjoella. Viime kauden SM-nelonen SJK-juniorit otti kotiotteluunsa lentävän lähdön. RoPS kuitenkin punnersi Juho Hyvärisen ja Rasmus Degermanin osumilla kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin. Tuliaisiksi arvokas piste loppunumeroin 2-2 (2-1).

SJK livahti johtoon jo neljännellä peliminuutilla. Epäonnisesti omista pelaajista kimmonnut pallo päätyi RoPS:n kenttäpuoliskolla yksin olleelle SJK:n Juska Päivänurmelle. Kesken RoPS-painostuksen SJK karkasi vajaan puolen tunnin kohdalla kahden maalin johtoon. Seinäjokisten Emil Pannula haisteli erinomaisesti mahdollisen pystysyötön ja karkasi RoPS:n puolustuslinjan taakse.

Hiukan ennen puoliaikaa RoPS:n kapteeni Juho Hyvärinen nosti miehistönsä takaisin taisteluun. Takatolpalle jätetty Hyvärinen puski Severi Salmirinteen keskityksestä RoPS:n 2-1 -kavennuksen.

Toisella jaksolla SJK vetäytyi, ja RoPS:n maalipaikkojen luonti vaikeutui. RoPS lopulta nousi ansaittuun tasatulokseen Rasmus Degermanin komealla laukauksella. Degerman haki vetopaikkaa rangaistusalueen sisältä ja pyssytti kuudentoista kulmalta vastustamattomasti kohden takakulmaa.

Ottelun jälkeen RoPS:n valmentaja Jussi Vatanen oli varovaisen tyytyväinen sekä otteluun että lopputulokseen.

- Peliesitykseen voimme olla todella tyytyväisiä. Itse olen ylpeä jokaisesta jätkästä. Pojat taistelivat hyvin ja pyrkivät olemaan se pelaavampi joukkue, Vatanen kiitteli.

- Olimme ottelussa hallitseva osapuoli. Siksi hiukan harmittaa, että annoimme osittain omaa hölmöilyä alkuun kaksi lahjamaalia, mutta toisaalta teimme loppuun hyvän nousun. Koko sarjaa ajatellen pistekin on vierasottelusta aina arvokas.

RoPS loi kenties parhaimmat maalipaikkansa jo avausjaksolla. Toisella jaksolla SJK onnistui tiiviisti puolustamalla ottamaan RoPS:lta tilan pois.

- Jo ennen Juhon kavennusta meillä oli pari-kolme huippupaikkaa, Vatanen kertaili.

- Kun ottaa koko pelin kuvan huomioon, niin enemmänkin olisi ollut tarjolla. Mutta siihen pitää tottua, että tällaisiakin pelejä tulee. Nämä ovat kuitenkin nuoria poikia, ja tällaiset ottelut ovat hyvää oppia kauden ja koko uran jatkoa ajatellen.

Tasapelin myötä RoPS nousi omassa karsintalohkossaan kärkeen. Karsintojen seuraava ottelu on ensi viikon sunnuntaina klo 11.00. Ounashallissa RoPS saa vastaansa FC Reippaan Lahdesta. Omassa karsintojen avausottelussaan Reipas voitti SJK-juniorit kotonaan 1-0. RoPS:n ja Reippaan väliseen otteluun on vapaa pääsy.

Maalintekijät
4' 1-0 Juska Päivänurmi, SJK
24' 2-0 Emil Pannula, SJK
32' 2-1 Juho Hyvärinen, RoPS
74' 2-2 Rasmus Degerman, RoPS

Varoitukset
68' Juska Päivänurmi, SJK

Teksti: Pasi Pikkupeura