sunnuntai, 25 syyskuu 2016 20:54

RoPSin B-tytöt takaa-ajajina toiseen osaotteluun

Rovaniemen Palloseuran B-tyttöjen SM-karsinnat alkoivat Hämeenlinnassa tappiolla. Kotijoukkue Härmä YJ otti voiton ja otteen SM-karsintasarjapaikasta maalein 2–0 (1-0).

SM-karsintojen avausottelu päättyi 0-2 tappioon Hämeenlinnassa.

Härmä siirtyi ottelussa johtoon 20. minuutilla Vilma Mahlion osumalla. Härmä pelasi kulmapotkun lyhyenä eikä RoPS reagoinut tilanteeseen riittävän nopeasti.

– Vastustaja pääsi vetämään 16-rajalta ja pallo meni tolpan kautta maaliin, RoPSin valmentaja Jukka Heino kertoi.

Toisella jaksolla Eerika Lähdekorpi viimeisteli ottelun loppulukemiksi 2-0, kun pelikellossa oli 54. minuuttia. Maali herätti runsaasti porua rovaniemeläisjoukkueessa.

– Heidän hyökkääjä blokkasi ensin meidän topparin ja sen jälkeen maalivahdin. Yleensä maalivahdin blokkaamisesta vihelletään vapaapotku, mutta tällä kertaa ei näin käynyt, Heino kummasteli.

RoPS sai pallon kertaalleen Härmän maaliin, mutta tilanne vihellettiin linjamiehen toimesta paitsioksi. Myös tämä tuomio oli Heinon mukaan varsin kyseenalainen.

Niukasta tappiosta huolimatta Heino ei heittänyt kirvestä kaivoon.

– Olimme pallollisesti parempia ja mielestäni meillä on edelleen hyvät mahdollisuudet ottaa otteluparista voitto.

RoPS haki uutta virtaa toisella jaksolla ja joukkue suoritti peräti kuusi vaihtoa. Maaleiksi lukuisat pelaajavaihdot eivät rovaniemeläisten harmiksi realisoituneet.

– Osa tytöistä pelasi lauantaina naisten joukkueen kanssa Rovaniemellä ja sen päälle he olivat vielä yön junassa. Lähtökohdat otteluun eivät olleet optimaaliset.

RoPSin ja Härmän ratkaiseva toinen osaottelu pelataan ensi viikon sunnuntaina Keskuskentällä kello 17.30.

Otteluparien voittajat pääsevät B-tyttöjen SM-karsintasarjaan kaudeksi 2017. Toisessa otteluparissa TiPS voitti EPS:n maalein 2-1.