tiistai, 24 marraskuu 2015 06:36

Luka Kuittinen on Suomen taitavin poika

(2 ääntä)
Luka Kuittinen Luka Kuittinen Kuva: Markku Saukko

Suomen Palloliiton valtakunnalliset taitokilpailut järjestettiin viikonloppuna Myyrmäen jalkapallohallissa Vantaalla. Upeimmasta lappilaissuorituksesta vastasi Rovaniemen Palloseuran Luka Kuittinen, joka voitti sarjan D12-pojat. Näin Luka todisti olevansa ikäluokkansa Suomen taitavin poika.

”Parannettavaakin jäi!”

Lappilaismenestys taitokisoissa on ollut varsin harvinaista. Kisoja on järjestetty vuodesta 1954, ja Kuittinen on kautta aikojen vasta kuudes lappilaispoika, joka on mestaruuteen pystynyt.

– Mukavalta tuntuu, voitto oli melkoinen yllätys. Tavoitteena oli paikka kymmenen parhaan joukkoon, RoPSin 03-pojissa pelaava Luka kertoo.

– Parannettavaakin jäi. Syöttöosio ja pusku olisi voinut mennä paremmin.

Taitokisa koostuu kuudesta osiosta: kuljetus-laukaus, syöttö, pujottelu, pusku, pituuspotku ja ponnauttelu.

Taitokisoihin harjoittelusta on hyötyä myös pelikentällä.

– Taito auttaa aina ja taitokisatreeni siirtyy myös kentälle, keskikentällä viihtyvä Luka tietää.

Lukan joukkue harjoittelee 5 – 6 kertaa viikossa ja tavoitteet ovat korkealla.

– Pyrin huippupelaajaksi, Real Madridin ja Chelsean kannattajaksi tunnustautuva poika kertoo.

Esikuvakin löytyy ”Los Blancosin” riveistä: Christiano Ronaldo.

Kahtena edellisenä vuotena oman ikäluokkansa mestaruuden voittanut RoPSin Vilma Koivisto jäi tällä kertaa hopealle D13-tyttöjen sarjassa. Koivisto oli jälleen matkalle mestaruuteen ja teki uudet Suomen ennätykset sekä syötössä että pujottelussa. Pääpusku osiossa Vilma epäonnistui sen verran, että puskut jysähtivät yläparruun ja mestaruuden nappasi FC Espoon Annika Huhta.

Myös muita lappilaisjunioreita ylsi kymmenen parhaan joukkoon.

RoPSin Akseli Kantola oli kahdeksas sarjassa C14-pojat, ja poikien D12-sarjassa Kuittisen menestystä täydensivät seurakaverit Otto Kemppainen kuutossijallaan, ja Riku-Veli Niska sijoittuessaan kymmenenneksi.

D13-tytöissä RoPSin Sara Sievistö oli kymmenes, ja vuotta nuoremmissa Tervolan Palloseuran Tuuli Alamikkotervo ylsi samalla sijalle.