RoPSin naisille hyvä tulos Tammisaaresta

Rovaniemen Palloseuran naisilla on hyvät lähtökohdat karsintojen toiseen osaotteluun. Rovaniemen Palloseuran naisilla on hyvät lähtökohdat karsintojen toiseen osaotteluun. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran naisten joukkue aloitti Ykkösen karsintaottelut Tammisaaressa EIF:n vieraana.

Ykkösen nousukarsintojen ensimmäinen osaottelu päättyi tasapeliin.

RoPSilla oli mahdollisuudet jopa voittoon, mutta valmentaja Olavi Tammimiehelle maistui myös 1–1 (0–0) tasapeli.

– Tämä oli ihan hyvä tulos ja saimme tehtyä vierasmaalin.

Tammimiehen mukaan joukkueet pelasivat kovan ja tasaisen ottelun

– Niin kuin karsinnoissa kuuluukin pelata.

Tammisaaressa oli vastakkain kaksi erilaista joukkuetta.

– EIF:llä on fyysinen joukkue ja se pelaa palloa paljon ilmassa. Meillä on taas nopea ja taitava joukkue.

Oman haasteensa RoPSille teki Rovaniemi B1-tyttöjen lauantainen SM-karsintaottelu. B-tytöistä matkasi reilu puolenkymmentä pelaajaa Tammisaareen naisten otteluun. Rovaniemen B-tyttöjen lisäksi RoPSia vahvisti Merilappi Unitedista lainalla ollut Laura Tolonen ja Tammimiehen mukaan ottelun paras pelaaja Pinja Spets. Nuori lupaus on MelU:n SM-sarjassa pelaavien B-tyttöjen kapteeni.

– Tämä oli jonkinlainen logistinen ihme – pelaajia tuli sieltä ja täältä, Tammimies kertoi.

Kaiken tämän lisäksi ykkösmaalivahti Johanna Vainionpää pelasi kuumeessa. Myös Janina Kämäräinen oli sairastunut samaan tautiin. B-tyttöjen aiempi karsintaottelu näkyi pelaajien otteissa.

– Kyllä lopussa oli kentällä väsyneitä jalkoja, Tammimies totesi.

Ottelun avausjaksolla ei nähty maaleja. Tammimiehen mukaan RoPS vei kuitenkin avausjaksolla peliä.

– Laura Tolonen pääsi koko ajan omalta laidaltaan läpi ja meillä oli muutamia hyviä maalipaikkoja.

Toisella jaksolla Tolonen siirsi vieraat 1–0 -johtoon. Peliä oli pelattu tuolloin 56. minuuttia.

– Laura veti upeasti 30 metristä yläriman alle, Tammimies kehui.

Tinja Jokelaisella oli loistava mahdollisuus viedä RoPS jo kahden maalin karkumatkalle. Jokelainen ei saanut palloa kuitenkaan maaliin rangaistuspotkusta.

Toisen jakson lopulla vahvasti painostanut EIF sai lopulta haluamansa tasoitusmaalin. Kotijoukkueen Alexandra Sundblom iski päätöslukemat ottelun 85. minuutilla rangaistuspotkusta.

– Sen jälkeen pelasimme vain aikaa, Tammimies sanoi.

Tammimies kehui ottelun jälkeen Tammisaaressa ollutta tunnelmaa.

– Ottelua oli katsomassa 300–400 ihmistä ja kyseessä oli oikein miellyttävä tapahtuma. Ensi viikonloppuna jatketaan sitten iltavaloissa.

RoPS saa ensi lauantaina pelattavaan toiseen ja ratkaisevaan osaotteluun vahvistuksia. Tanja Poutiainen ja Laura Juntunen ovat joukkueen mukana kauden tärkeimmässä ottelussa.