perjantai, 12 syyskuu 2014 07:29

RoPS kukisti Santa Clausin B-poikien Rovaniemen derbyssä

Rovaniemen Palloseura otti voiton Santa Clausista B-poikien Ykkösen C-lohkon paikallisottelussa keskiviikkoiltana maalein 1-3 (0-1).

RoPS siirtyi ottelussa 0-1 johtoon Johannes Luhtasaajon maalilla. Toisen jakson alkupuolella RoPS karkasi jo kolmen maalin johtoon kun Matias Irvaskoski onnistui kahdesti. Santa Clausin Kimmo Koponen kavensi loppulukemiksi 1-3 ottelun lisäajalla.

– Ensimmäisellä jaksolla hallitsimme peliä hyvin ensimmäiset 20-25 minuuttia. Jakson lopulla olimme helteessä ja Santa Claus painoi kuin höyryjuna. Selvisimme siitä ilman takaiskumaaleja ja se oli osittain varmasti pelin käännekohta, RoPSin valmentaja Jouni Seppälä totesi.

Kun syyskierrosta on pelaamatta puolenkymmentä ottelua, on RoPS 12. joukkueen lohkossa 8. ja Santa Claus peränpitäjä.

Tyttöjalkapalloilun puolella B-juniorit ovat yhdistäneet voimansa. Rovaniemi B1 -nimellä kulkeva B-tyttöjen joukkue on lähellä SM-karsintapaikkaa. Olisiko poikajalkapalloilun osalta syytä tehdä sama liike kuin B-tyttöjen puolella?

– Itse olen sitä mieltä, että ehdottomasti olisi. Kyllä B-juniori-iässä pitäisi olla tämän kokoisessa kaupungissa yksi, parhaat pelaajat keräävä joukkue, Seppälä sanoo.

Seppälä toteaa, että pelkästään jo se kehittäisi pelaajia, että harjoitusympäristö kovenisi.

Hän kertoo, että yhdistymisasiaa katsotaan syksyllä.

– Uskon, että jos 1998–2000 -syntyneistä tehtäisiin paras joukkue, se voisi parin vuoden jänteellä tavoitella paikkaa B-junioreiden SM-karsintasarjaan.