sunnuntai, 07 syyskuu 2014 09:58

RoPSin naiset Ykkösen karsintoihin

RoPSin naiset pääsevät karsimaan paikasta Ykköseen. RoPSin naiset pääsevät karsimaan paikasta Ykköseen. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran naiset tekivät sen mitä piti.

RoPS kaatoi EIK:n Ähtävällä maalein 4-0. Ykkösen karsintapelit odottavat kuukauden päästä.

Joukkue kaatoi vieraskentällä Kakkosen C-lohkon ottelussa EIK:n lukemin 4-0. Voitolla joukkue varmisti vähintään parhaan lohkokakkosen paikan. FC Unitedilla on vielä yksi ottelu jäljellä, joten jopa lohkovoitto on vielä mahdollista, mikäli pietarsaarelaiset eivät ota täysiä pisteitä.

RoPSin valmentaja Olavi Tammimies kertoi, että EIK yritti tehdä pelistä mahdollisimman hankalan rovaniemeläisille.

– EIK vain puolusti ja sumputti läpi pelin. He tekivät pelistä hankalan, mutta yhtään maalipaikkaa heillä ei ollut.

RoPS siirtyi ottelussa 1-0 -johtoon ottelun 20. minuutilla kun Tinja Jokelainen veti komeasti pallon takakulmaan.

– Toisella jaksolla ottelu repesi ja teimme kolme maalia kuuteen minuuttiin, Tammimies sanoi.

Maalikarkelot aloitti 60. minuutilla Liisa-Maija Rautio. Kaksi minuuttia myöhemmin Janette Sieppi hankki rangaistuspotkun. Tinja Jokelainen pisti pallon varmasti verkon perukoille. Lopullinen niitti tuli 66. minuutilla kun Janette Sieppi pisti pallon neljännen kerran EIK:n verkkoon.

Seuraavaksi RoPSin joukkueenjohto alkaa selvittämään mahdollisuutta Ykkösen karsintaottelujen pelipäivien siirtämisestä.

Ensimmäiset karsintapelit on merkitty pelattavaksi 11.- tai 12.10. Toiset osaottelut pelataan viikkoa myöhemmin.

– Meillä on kaksi painavaa syytä otteluiden siirrolle. Viikko 42 on täällä Lapissa syyslomaviikko ja osa on jo varannut lomamatkan. Toinen syy on se, että todennäköisesti meidän B-tytöt menevät myös Ykkösen karsintoihin ja ne pelit ovat päällekkäin naisten karsintojen kanssa, Tammimies selventää tilannetta.

Tammimies toivoo, että ainakin toisen osaottelun aikataulua voitaisiin muuttaa. Seuraavaksi joukkue vetää viikon happea B-junioreita lukuunottamatta.

– Nyt pistetään pää vähäksi aikaa tyhjäksi futiksesta. Sitten alkaa kuukauden rypistys. Ennen karsintapelejä on suunnitteilla 2-3 harjoitusottelua, Tammimies mainitsee.