sunnuntai, 31 elokuu 2014 09:55

RoPSin naiset lähellä nousukarsintoja

RoPSin Janette Sieppi laukoi voittomaaliksi jääneen 2-1 -osuman toisen puoliajan alussa. RoPSin Janette Sieppi laukoi voittomaaliksi jääneen 2-1 -osuman toisen puoliajan alussa. Kuva: Raija Suopajärvi

Rovaniemen Palloseuran naiset kaatoivat jalkapallon Kakkosen C-lohkon ottelussa FC Unitedin maalein 2-1 (1-1).

Pietarsaarelainen FC United taipui Susivoudilla tiukan väännön jälkeen.

Voiton ansiosta RoPSia odottaa todennäköisesti nousukarsintaottelut Ykköseen.

Joukkue nousi voitolla lohkon kärkeen ohi FC Unitedin. RoPSilla on jäljellä vielä yksi ottelu ja Unitedilla kaksi.

RoPSin valmentaja Olavi Tammimies kertoi, että muiden lohkojen tilannetta on laskettu sen verran, että viimeisen pelin voittamalla RoPS on todennäköisesti vähintään kolmen lohkon joukkueista paras kakkonen. Tämä sijoitus tietää paikkaa nousukarsintoihin.

– Karsinnat on aina karsinnat. Vielä on pitkä tie nousuun, Tammimies totesi.

RoPS tuli otteluun kovalla ”draivilla” ja hallitsi ensimmäistä puoliaikaa selvästi.

– Olemme keskittyneet koko viikon tähän otteluun. Nyt on ihan loistavat tunnelmat, meillä on ihan mahtava tiimi, RoPSin kapteeni Liisa-Maija Rautio hymyili ottelun jälkeen.

– Joukkueen kanssa oli puhetta, että heti alusta mennään tiukasti palloille ja otetaan vastustajalta luulot pois, Rautio kertoi.

Kesken RoPSin painostuksen FC United kuitenkin siirtyi ottelussa johtoon kotijoukkueen pienen uinahduksen jälkeen.

RoPSin puolustuslinja aukesi keskelle tulleella läpisyötöllä ja vierasjoukkue United siirtyi johtoon puolen tunnin pelin jälkeen.

Tämä jäi kuitenkin RoPSin ainoaksi ”kauneusvirheeksi” ottelussa eikä kotijoukkue maalista lamaantunut.

Ex-alppitähti Tanja Poutiainen iski komean tasoituksen reilusta 20 metristä maalin ylänurkkaan miltei välittömästi pietarsaarelaisten maalin jälkeen.

RoPS sai toiselle puoliajalle unelma-alun. RoPSin Janette Sieppi karkasi muutaman minuutin pelin jälkeen sivusta läpi ja veti pallon vastustamattomasti maaliin etukulmasta.

Tämän jälkeen United pisti kärkeen lisää voimaa ja pelitapahtumat tasoittuivat ensimmäiseen puoliaikaan nähden.

– Meidän oma peli pysyi kuitenkin hyvin kasassa johtomaalin jälkeen. Ajatus oli, että pelataan sitä meidän omaa peliä, ja sillä joko voitetaan tai hävitään, Tammimies sanoi.

– Tanja (Poutiainen) toi myös oman mausteensa meidän peliin ja teki hienon maalin, Tammimies kehui.