sunnuntai, 08 kesäkuu 2014 08:57

RoPSilla 8 maalin hellekarkelot

Laura Jantunen (8) täräytti RoPSin kahden maalin johtoon kulmapotkusta jo 10. minuutin kohdalla. (Kuva: Jussi Leinonen) Laura Jantunen (8) täräytti RoPSin kahden maalin johtoon kulmapotkusta jo 10. minuutin kohdalla. (Kuva: Jussi Leinonen)

Rovaniemen Palloseura pääsee puhtaalla pelillä jalkapallon naisten Kakkosen kärkiotteluun ensi lauantaina. Liki kuukauden tauolta kentille palannut rovaniemeläisjoukkue murjoi kovassa helteessä Siilinjärven Palloseuran peräti 8-1 (4-0) lauantaina keskuskentällä.

– Kuivin jaloin selvittiin. Onneksi tällaisia päällekkäisyyksiä ei ole enempää näköpiirissä, tuumi RoPSin tyytyväinen valmentaja Olavi Tammimies.

Lauantaina pelasivat RoPSin molemmat yhteistyöseurat (Rovaniemi B1 ja Merilappi United), joten joukkueen kasaamisessa oli oma hommansa. Rovaniemeläisnäkökulmasta asiat menivät lopulta kohdalleen, kun molemmat joukkueet voittivat ottelunsa.

RoPS nitisti siilinjärveläiset käytännössä 20 minuutissa. Kaksi maalia alkuun ja punainen kortti SiPSin maalivahdille Silja Kinnille Janette Siepin kaatamisesta olivat kohtalokkaita vieraiden kannalta.

RoPSin vauhtilaiturit Tinja Jokelainen ja Sara Stewart tekivät vieraiden puolustuksesta hakkelusta. Jokelaisen saalis oli kolme maalia ja kaksi maalisyöttöä. Molemmista syötöistä Stewart viimeisteli kaksi osumaa.

– Ensimmäisen maalin kaltaista tilannetta on treenattu ja se toimi nyt erinomaisesti, Tammimies kehaisi.

Kapteeni Liisa-Maija Rautio johti keskikentän peliä ja puolustuspäässä komentoa piti pakin paikalta toppariksi siirretty Mea Kivistö. Puolustuspää tosin selvisi kohtuullisen vähin töin, vaikka SiPS onnistui vajaalla särkemään maalivahti Heidi Ahokkaan nollapelin. Ahokas koppeili tilanteessa kohtalokkaasti ja Elisa Lemettinen teki helposti kavennusosuman.

RoPSin maaleista vastasivat Jokelaisen ja Stewartin ohella Laura Jantunen, Janette Sieppi ja kauden avausottelun RoPSissa pelannut ”Amerikan apu” Pipsa Happo.

– Pipsan paluu vakiinnuttaa alakertaa ja Jantusen siirto keskikentän pohjalle rauhoitti sitä puolta, Tammimies summasi.

RoPSin todellinen mittari on edessä ensi lauantaina, kun joukkue kohtaa myös ilman tappiota pelanneen FC Unitedin Pietarsaaressa.

– Siellä vatsassa on entisiä liigapelaajia, mutta onneksi mekin saamme reissuun kasaan parhaan orkesterin, Tammimies näki.