sunnuntai, 13 touko 2012 10:51

Maistuva kotivoitto

RoPSin Inka Kervinen teki EIK:ta vastaan kolme maalia. RoPSin Inka Kervinen teki EIK:ta vastaan kolme maalia.

Rovaniemen Palloseuran naisjoukkue otti leveän 6–1 (4–0) voiton kauden ensimmäisessä kotipelissä jalkapallon naisten Kakkosessa.
Sarjatulokas Esse Idrottsklub Pedersörestä oli vastaantulijana koko ottelun ajan.

Inka Kervinen avasi RoPSin maalihanat kymmenen minuutin kohdalla. Kervinen on lähellä maalintekoa myös, kun reilut 20 minuuttia on pelattu.
Pallo ei kuitenkaan löydä maaliin asti ja valmentaja Kimmo Savolainen raapii harmistuneena päätänsä. Pari minuuttia myöhemmin Tinja Jokelainen onnistuu ja vie komealla laukauksella RoPSin 2–0-johtoon.

ROPS PELASI ensimmäisen puoliajan myötätuuleen. Tauon jälkeen pelitempo laski.
Ensimmäisen puoliajan viimeisillä minuuteilla Inka Kervinen viimeistelee RoPSin kolmannen maalin ja vain hetkeä myöhemmin kulman jälkitilanteesta Eeva- Leena Sarajärvi puskee kotijoukkueen 4–0-johtoon.
EIK:n kavennusmaali syntyy vieraiden lähes ainokaisesta tilanteesta.
– Vastustaja ei ollut sarjan parhaita joten se oli oikein sopiva ensimmäiseen kotipeliin. Päästiin omaa peliä harjoittelemaan ja saatiin maaleja aikaiseksi, valmentaja Savolainen kertoo.
Savolaisen mukaan harjoiteltuja asioita pystyttiin jo toteuttamaan kentällä, mutta vielä riittää paljon tekemistä.
RoPSilla oli ottelussa 12 kulmapotkua, vierailla yksi. Savolainen valitteli seitsemännen kulman jälkeen, ettei naisilla ole haluja tehdä maalia. Hän kaipasikin lisää rohkeutta pääpeliin.
– Hyvällä tiellä kuitenkin ollaan, viimeviikkoiseen verrattuna otteet ovat parantuneet, Savolainen sanoo.
Hänen mukaansa alkukausi menee totutellessa isolle kentälle, kun harjoituspelejä oman sarjan joukkueiden kanssa ei talvella pystytä pelaamaan pitkien välimatkojen ja kustannusten vuoksi.
– Pelaajien pitää vielä laittaa itseään enemmän likoon ja haluta viedä peliä niin hyvä tulee.

ROPSIN KAUSI jatkuu viikon kuluttua Petolahdessa Vaasan eteläpuolella. PeIK on Savolaisen mukaan tasokkaampi joukkue kuin lauantain vastustaja EIK.
Viime kaudella vaivannut pelaajapulakin on helpottanut, sillä rinki on nyt leveämpi.
– Odotan Pohjanmaalta hyvää suoritusta ja pisteitä.