torstai, 19 elokuu 2010 06:01

RoPS löi Kemin Innon jälleen maalilla

Salla Määttä (oik.) palkittiin RoPSin parhaana pelaajana. Innon Tiia Juntikka oli jälleen hyvä, mutta jäi keskikentällä aika yksinäiseksi. Salla Määttä (oik.) palkittiin RoPSin parhaana pelaajana. Innon Tiia Juntikka oli jälleen hyvä, mutta jäi keskikentällä aika yksinäiseksi.

Kemin Into joutui myös kotikentällä taipumaan Rovaniemen Palloseuralle maalilla naisten Kakkosen ottelussa. Rovaniemellä kesäkuussa lukemat olivat 1-0 ja nyt 2-1 (1-1) RoPSille.

Rovaniemeläisten voittomaali Sauvosaaren takakentällä syntyi aivan ottelun viime hetkillä. Kemiläispuolustus antoi harhasyötön poikittain oman rangaistusalueen tuntumassa ja Saara Ylianttila ampui suoraan liikkuvasta pallosta pelivälineen ohi Into-vahti Heidi Svärdin.

- Harmittaa tosi paljon. Viimeinen maali tuli selvästi omasta virheestä. Aika hiljaiseksi vetää. Mutta ei voi mitään, tällaista tämä joskus on, Innon valmentaja Mika Berg harmitteli.

RoPSin valmentajalla Kimmo Savolaisella oli ymmärrettävästi toisenlaiset tunnelmat.

- Makea voitto, todella makea voitto.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen. Into siirtyi johtoon nelisen minuuttia ennen taukovihellystä. Juuli Palmu keskitti ja Innon parhaana palkittu Maija Hakkila otti pallon haltuun rangaistusalueella, kiersi vielä maalivahdinkin ja pisti pallon pömpeliin.

Kuin tulevaa ennakoiden, RoPS kuittasi ensi jakson viime hetkillä. Marika Kotalan hyvin lähtenyt kaukolaukaus painui kemiläismaalin alanurkkaan.

Vahva Poutiainen

Toisella jaksolla RoPS oli jo hallitsevampi osapuoli. Pallollinen peli oli kemiläisiä parempaa. Alppihiihtäjänä paremmin tunnettu Tanja Poutiainen oli keskikentän keskustassa vahva ja antoi hyviä syöttöjä.

- Tanja on tärkeä lenkki meidän joukkueessa. Henkeen ja vereen joukkuepelaaja, Savolainen kehui.

Mutta myös Innolla oli paikkansa. Vaihtopelaaja Anna Keränen oli onnistua lopussa vähän ennen RoPSin voittomaalia.

- Ei auta kuin alkaa nyt valmistautua lauantain VPS-peliin, Mika Berg huokaili.