Uutisarkisto

Kaikki uutiset

keskiviikko, 24 kesäkuu 2009 11:24

RoPS vei tasaisen B-junnujen paikallistaiston

Minä otan! Lynxin maalivahti Ville Koivukangas näyttää merkkiä Eemeli Romakkaniemelle ja Janne-Pekka Piispaselle. RoPSin maalintekijä Jyri Kokkonen seuraa. Minä otan! Lynxin maalivahti Ville Koivukangas näyttää merkkiä Eemeli Romakkaniemelle ja Janne-Pekka Piispaselle. RoPSin maalintekijä Jyri Kokkonen seuraa.

B-junioreiden Ykkönen huipentui RoPSin ja FC Lynxin paikallisotteluun. Tasainen ottelu päättyi RoPSin 1-0 voittoon, ja B-junnujen herruus jäi RoPSille.

- Kyllä tämä ottelun on jännittänyt jo viikon, RoPSin valmentaja Keijo Kurvinen huokaisi.

Heti aloituspotkusta RoPSin Marko Kiistala kokeili onneaan ja roikotti pallon ylärimaan. Ottelun edetessä keskikentällä nähtiin taitavien nuorukaisten kamppailua, kun Lynxin Matti Ollila ja RoPSin Jerry Björkberg taistelivat keskikentän herruudesta.

Noin viisi minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua Lynxin Joonas Setälä myöhästyi taklauksessaan.

Tilanne oli rajun näköinen, mutta silti oli melkoinen yllätys, kun erotuomarin taskusta nousi suoraan punainen kortti. Ottelussa ei ollut aiemmin jaettu yhtään varoitusta eikä pelattu mitenkään rumaa peliä.

Toisella puoliajalla Lynx haki yllättävän rohkeasti maalia alivoimastaan huolimatta, ja avasi RoPSille mahdollisuuksia ylivoimahyökkäyksiin. Ratkaisu oli komea, kun Jyri Kokkonen pelattiin vapaaksi noin 25 metriin, ja hän ampui hallitusti pallon takanurkkaan. Lynxin tasoitus oli lähellä, mutta Mikko Rantala torjui hienosti Eemeli Romakkaniemen tarkan puskun.

RoPSin valmentaja Kurvisen mielestä ottelu oli tasainen ja ratkesi RoPSin kurinalaiseen taktiikan noudattamiseen.

- Jokainen pelaaja täytti tonttinsa. Pakotimme Lynxin tulemaan laitojen kautta, ja pystyimme puolustamaan ne tilanteet, Kurvinen kertoi.

Lynxin Turpeinen ei selitellyt.

- Vajaalla jokainen joutui antamaan kaikkensa ja täytti paikkansa hyvin.

- Tappio tuli tasaisessa pelissä, mutta jos siitä hakee jotain hyvää, niin toivottavasti tämän seurauksena myös syyskaudella Rovaniemeltä on kaksi joukkuetta Ykkösessä, Turpeinen sanoi.

Molemmilla rovaniemeläisjoukkueilla on kasassa nyt 10 pistettä, ja jäljellä yksi ottelu kevätkierroksella.

Lynx on maalieron turvin sijalla 8 ja RoPS sijalla 9. Sijoille 10 - 12 sijoittuneet joukkueet putoavat piirisarjaan.

Sijalla 10 oleva VPS-j on 5 pistettä rovaniemeläisiä jäljessä ottelun vähemmän pelanneena.