maanantai, 08 kesäkuu 2009 09:55

RoPS A jyrää kohti SM-sarjaa

RoPSin Tero Himberg vei kotijoukkueen 1-0-johtoon ensimmäisellä puoliajalla. RoPSin Tero Himberg vei kotijoukkueen 1-0-johtoon ensimmäisellä puoliajalla.

Rovaniemen Palloseuran A-juniorit ovat jo kahden voiton päässä paikasta A-nuorten SM-sarjassa. Vähempikin riittää, mikäli A-nuorten I divisioonan pohjoislohkon toisena oleva Kokkolan Palloveikot kompastuu viimeisissä otteluissaan.

- Asennetta ei ole varaa löysätä yhtään. Uskon, että KPV hoitaa omat ottelunsa, joukkueen valmentaja Jouni Seppälä sanoi.

RoPSin oma peli on vakaasti raiteillaan, ja joukkue on voittanut kaikki pelaamansa viisi ottelua maalierolla 17-3.

Sunnuntaina Saarenkylän kentällä rovaniemeläiset riepottelivat sarjan kärkipäähän kuuluvaa Kokkolan Palloseuraa murskalukemin 4-0 (1-0).

Seppälä kehui suojattiensa ottaneen vierailta hyvin vauhdin ja tilan pois.

- Nopeudessa oltiin selvästi vastustajaa edellä. Maalien viimeistelyssä meillä on eniten hiottavaa, Seppälä sanoi maalijuhlasta huolimatta..

RoPS pääsi tuulettamaan ensimmäistä osumaansa 35. minuutin kohdalla, kun hyökkääjä Tero Himberg kieputti kolme miestä nippuun ja ampui vasurilla pallon KPS:n maalin takakulmaan.

Toisella puoliajalla maalinteossa onnistuivat Joona Kortelainen (58.), Tomi Hartikainen rangaistuspotkusta (82.) ja Olli-Pekka Piisilä Hartikaisen antamasta kulmapotkusta (85.).

Rangaistuspotku vihellettiin, kun KPS:n puolustaja joutui kaatamaan läpiajoon karanneen Kortelaisen nurin takaapäin.

RoPS kohtaa viimeisissä otteluissaan lauantaina sarjan häntäpäähän kuuluvan GBK:n vieraissa Kokkolassa ja sarjajumbo KP-V:n kotikentällä 27. kesäkuuta.