sunnuntai, 17 touko 2009 12:43

RoPS-A jatkaa puhtaalla pelillä

Rovaniemen Palloseuran A-nuoret porskuttaa puhtaalla pelillä ikäluokan I divisioonan kärjessä. Kauden kolmas voitto irtosi lauantaina Saarenkylässä Kokkolan Palloveikoista 1-0 (1-0) numeroin.

Voitto oli ansaittu, vaikka jalka alkoi painaa toisella jaksolla ja KPV sai myös otetta. RoPSin puolustus siivosi kuitenkin pallot väljemmille vesille niin ilmasta kuin maasta. Lynxistä tullut Olli-Pekka Piisilä on ollut hyvä lisä etenkin pääpallo-osastoon.

Loppupeleissä RoPSin toinen maali oli lähempänä kuin KPV:n tasoitus, sillä Joona Kortelainen ampui jälkimmäisellä jaksolla ylärimaan.

Kortelaisen käsialaa oli myös ottelun voittomaali, jonka hän nikkasi Tomi Hartikaisen kulmapotkusta. Hartikainen lupasi ääneen ensimmäisen kulman jälkeen, että "nyt tulee parempi" ja juttu piti kutinsa.

RoPSin tehoista alkukaudesta vastannut Hartikainen väläytti jälleen kikkavarastoaan, mutta hukkasi monen muun tapaan pelikuriaan 2. jaksolla. Tästäkin huolimatta Hartikaisen otteita on syytä seurata myös RoPSin liigajoukkueen valmennusportaassa. Voisi olla kokeilemisen arvoinen pelaaja kauden vanhetessa.

- Joukkueella on ollut loistava alku. Olemme löytäneet oman pelisysteemin ja pojat ovat pelanneet tosi mahtavalla asenteella, kehui valmentaja Jouni Seppälä.

RoPSilla on kevätkierroksesta pelaamatta neljä ottelua. Sen jälkeen paras nousee SM-sarjaan, joten muuta tavoitetta ei tässä vaiheessa voi edes olla. Seuraava ottelu on Oulussa OPS:n vieraana. KP