torstai, 05 huhtikuu 2007 11:09

Kemijoki Akatemia eteni SM-lopputurnaukseen

Rovaniemeläinen Kemijoki Akatemia nousi melkoisesta sillasta jalkapallon Talenttiakatemioiden SM-lopputurnauksen Eerikkilään keskiviikkona Oulussa.

Kemijoki Akatemia oli tappiolla 0-3 vielä 18 minuuttia ennen pelin loppua, mutta ehti 3-3 (0-1) tasapeliin seinäjokelaista TP-Akatemiaa vastaan. Tämän jälkeen lopputurnauspaikka piti ratkaista 2x15 minuutin jatkoajalla, mutta harvinaisen kurjat olosuhteet Heinäpäässä muuttivat suunnitelmia. Jatkopaikka päätettiin ratkaista yhteisellä sopimuksella rangaistuspotkukisalla ja sen Kemijoki Akatemia voitti 4-2.

- Enpä muista, että mitään ottelua olisi pelattu näin huonoissa olosuhteissa. Lunta myrskysi vaakatasossa ja tekonurmi on pelottavan liukas. Rankkarikisaan päätyminen oli siinä vaiheessa ainoa oikea ratkaisu, näki Kemijoki Akatemian valmentaja Jorma Turpeenniemi.

Tasapeliin kolmen maalin takaa

Rovaniemeläisten uroteko oli kuitenkin nousu tasapeliin kolmen maalin takaa 18 viimeisen peliminuutin aikana.

- Peli oli meillä hyvin hanskassa ja oli vain ajan kysymys, milloin pallon saadaan naapurin maaliin. Painostus tuotti runsaasti kulmapotkuja ja niiden jälkitilanteista kaikki maalit syntyivät, Turpeenniemi kertoi.

Verkkoja venyttivät varsinaisella peliajalla Santeri Viitasaari kahdesti ja joukkueen Kemijärven apu Joona Kortelainen kerran. Maalit syntyivät 72., 81. ja 89. minuutin kohdalla. Rankkarikisassa rovaniemeläisistä onnistuivat Juuso Majava, Santeri Viitasaari, Janne Turpeenniemi ja Jukka Yrjänheikki. Viidettä ampujaa ei tarvittu.

RoPSin 1-joukkueeseen kuuluva Janne Turpeenniemi hallitsi vahvasti keskialuetta. Toni Töyräs pelasi hyvin topparina. Kaksi maalia viimeistellyt Santeri Viitasaari aloitti puolustavana keskikenttämiehenä, mutta siirrettiin takaa-ajovaiheessa kärkipelaajaksi.

Kuuden talenttiakatemian lopputurnaus pelataan Eerikkilän urheiluopistolla 9. heinäkuuta alkaen.

- Onhan tämä joukkueelta hyvä saavutus, sillä muut lopputurnausjoukkueet löytyvät Jyväskylän eteläpuolelta, Jorma Turpeenniemi totesi. Kemijoki Akatemian pelaajat ovat 1988-90 syntyneitä. (KP)