Uutisarkisto

Kaikki uutiset

maanantai, 26 heinäkuu 2004 01:00

RoPSin B rökitti Jipon Joensuussa 0-4

Rovaniemen Palloseuran B-nuoret ottivat Joensuussa Jipolta takaisin moninkertaisesti toukokuussa Lapinaukealla kokemansa 0-1 kotihäviön. Joukkueiden toinen kohtaaminen jalkapallon B-nuorten ykkösdivisioonassa päättyi RoPSin ylivoimaiseen 0-4 (0-1) vierasvoittoon.

- Hallitsimme peliä selkeästi. Niin selkeästi, että kaikki 17 mukana ollutta pelaajaa pääsivät kentälle, ja vaihdot tehtiin heti toisen puoliajan alussa. Kaikki kyllä täyttivät paikkansa, valmentaja Kari Hartikainen kertoi enemmän kuin tyytyväisenä luotsattaviinsa.

Avausmaalista vastasi Aleksi Vipusaari kymmenen minuuttia ennen katkoa laukomalla paluupallon verkkoon kulmapotkun jälkitilanteessa. Sitä ennen Jipon maalivahti oli torjunut onnistuneesti kaksi rovaniemeläisten läpiajoa.

Toinen jaksokin alkoi näyttävästi lappilaisella ilotulituksella. Heikki Hartikainen veti pomppupallon maaliin ja tilanteeksi 0-2, kun pelattu oli vasta reilut viisi minuuttia. Ensimmäiseen varttiin ehtivät maalitilinsä avata tälle kaudelle myös RoPSinTapani Rytilahti ja Anssi Kiuru. Rytilahti viimeisteli tyylillä 0-3, Kiuru puolestaan niittasi ottelun viimeisen maalin myötä loppulukemiksi 0-4.

- Puolustajat Pekka Kurttila ja Antti Matinlompolo torppasivat niin hyvin, ettei maalivahdille juuri jäänyt torjuttavaa. Aleksi Vipusaari taas teki keskialueella hartiavoimin töitä, Hartikainen jakoi kunniaa myös hyökkäyspäätä alemmas.

Joensuun voitto oli RoPSin toinen syyskauden peleissä. Kokkolan KPV:n RoPS voitti kotonaan viikko sitten. Ykkösen pelit jatkuvat ensi sunnuntaina Gamlakarleby Bollklubbia (GBK) vastaan Kokkolassa, missä pelataan myös 15-vuotiaiden SM-lopputurnaus.

Sarjapisteiden keruuta jatketaan Hartikaisen mukaan viikon päästä luottavaisin mielin mutta tilanteen mukaan pelaten, sillä osa RoPSin 1989 syntyneistä pojista joutuu pelaamaan divaripelin alle SM-turnauksessa kuusi peliä kolmen päivän sisällä.