perjantai, 18 kesäkuu 2004 03:00

Kemin Into katkaisi RoPSin naisten voittoputken

Rovaniemen Palloseuran ja Kemin Innon tiukaksi tiedetty 2. divisioonan naisten jalkapallo-ottelu ratkesi eilen kemiläisten voitoksi 1-3 (1-1). Häviö katkaisi myös RoPSin naisjoukkueen kolmen ottelun tappiottoman putken.

342899
Innon Mervi Kirstinä (vas.) teki kemiläiskärkenä niin tasaista ja vakuuttavaa jälkeä, että sai kaksi maalia vaikka röyhkeyden puute ja RoPSin libero Marika Kotala hidastivatkin viimeistelyä. RoPSin maalissa Niina Leino.

Innon pitkät perinteet naisjalkapallossa ja tippuminen viime vuonna ykkösdivisioonasta tekevät siitä RoPSille sarjan kovimman vastuksen. Toisaalta Innolla on tilillään häviö Haukiputaan Pallolle, jonka RoPS kävi voittamassa 3-4 vieraissa viime viikonloppuna

Rovaniemellä Mäntyvaarassa hyytävässä säässä pelatussa ottelussa viejä vaihtui puolelta toiselle, kunnes Innon kärjessä hallinnut Mervi Kirstinä teki pystypallosta läpijuoksun puolustuslinjan läpi ja heilautti pallon rovaniemeläisten verkkoon 27. minuutilla.

RoPSin tuloksekas vastaisku nähtiin vain muutamaa minuuttia ennen puoliaikaa. Sähäkästi puurtanut Netta Valli levitti keskeltä oikeaan laitaan Johanna Heinoselle, joka sijoitti syötöstä rauhallisesti oikeaan yläkulmaan.

Toisella jaksolla sinisten nälkä ei ollut kadonnut mihinkään, mutta tuuli kääntyi silti. Innon Tanja Miettunen täräytti oikeaan yläkulmaan ja tilanteeksi 1-2, kun tauon jälkeen oli juostu vasta minuutti. Nainen petasi itselleen paikan läpijuoksulla, joka huipentui tarkkaan sijoitukseen jälleen maalin ylänurkkaan.

Kemiläisten Mervi Kirstinä jatkoi uhmakasta linjaa runnoen 65. minuutilla RoPSin maaliin jo toistamiseen ja Innon kaulaksi 1-3. Nappipaikkansa Kirstinä sai purkupallon jälkitilanteesta. Vaikka kumpikaan joukkueista ei sortunut varmisteluun, ottelu päättyi näihin lukemiin 1-3 Innolle.

– Emme saaneet omaa peliä käyntiin. Kunnioitus Intoa, perinteistä naisjalkapalloporukkaa vastaan näkyi, valmentaja Voitto Heikka totesi.

Ykköseen nyt tai ensi vuonna

Valmentaja perustelee RoPSin naisjoukkueen menestystä vuoden päivät kestäneellä harjoittelulla, joka on ollut kovaa työtä ja jonka ansiosta joukkueesta on hioutunut ”pelaava porukka”.

Viimeisin vahvistus, alppinisti Tanja Poutiainen, ei odotuksista huolimatta ehtinyt eiliseen peliin Haltin-vaelluksen takia.

– Yksi syömähammas meiltä nyt puuttui, Voitto Heikka viittasi Poutiaiseen.

Jälkeä syntyi muutenkin, eikä häviö viime vuonna ykkösdivisioonassa pelanneelle Innolle ole lähelläkään häpeää.

– Etenkin Saara Miettunen ja Netta Valli onnistuivat hyvin, vaikka joutuivat pelaamaan taktisten muutosten takia monta eri paikkaa, Heikka kehaisi.

Valmentaja on rakentanut joukkuettaan nousukuntoon kovalla työllä. Tavoitteena on päästä sarjavoittoon ja siten ykkösdivisioonaan tänä tai ensi vuonna.

– Innon kanssa olemme tasapisteissä, joten syksystä tulee mielenkiintoinen, Heikka odottaa.