torstai, 17 kesäkuu 2004 01:00

RoPSin junioreilla miehinen cuptaisto

Rovaniemen Palloseuran A-nuoret jaksoivat kiusotella liigajoukkue Pietarsaaren Jaroa reilun jakson jalkapallon Suomen cupin 5. kierroksen ottelussa keskiviikkoiltana Rovaniemellä. Jaron 2. jakson rytminmuutos puri kuitenkin tehokkaasti ja cupin jatkopaikka lähti Pietarsaareen 1-4 (1-2) numeroin.

509612
RoPSin juniorit uhittelivat ajoittain Jaron maalissa pelannutta Antti Peltosta. Kuvassa ilmataistelussa Mika Hänninen.Taustalla odottaa mahdollista irtopalloa Kimmo Karvonen.

Jaro ei ollut liikkeellä puolivaloilla, sillä aloitukseen juoksi tämän hetken ykkösmiehistö. Pitkä reissu pohjoiseen tuli Jaron valmentajan Sixten Boströmin mukaan sopivaan rakoon.

– Meillä on ollut paljon loukkaantumisia ja tervehtyneet kaverit saivat täällä pehmeän laskun peleihin. Avausjakso oli vähän pelailua, mutta toinen mentiin aggressiivisesti eteenpäin. Tuollainen peli meiltä on puuttunut liigassa, Boström totesi.

Toipilaista Ilja Venäläinen palasi tehokkaasti kärkeen viimeistelemällä kaksi osumaa. Jaron 0-2 -maali oli Venäläisen tarkka veto alanurkkaan, sen jälkeen RoPSin toppari Petteri Hyvönen lahjoitti pallon naapurille. Toisen maalinsa Venäläinen viimeisteli rankkarista vartti ennen loppua. Kertaalleen hän ampui pallon myös tolppaan.

Lähes kuukauden Jaron kokoonpanosta Venäläisen tapaan puuttunut Jimmy Wargh täräytti ottelun avausmaalin verkkoon RoPSin puolustajan kautta. Kolmas kentällä käynyt toipilas oli Toni Hevonkorpi, jonka jalka ei kuitenkaan kestänyt kuin kymmenen minuuttia.

Samuel Kiistala yllätti Peltosen

Rovaniemeläisten takaa-ajon aloitti Samuel Kiistala avausjakson viimeisellä minuutilla pistämällä pallon läheltä ohi Jaron maalissa pelanneen Antti Peltosen. Tilannetta edelsi kärkimiesten ilmataisteluvoitto. Kiistala ehti olla paikassa jo kerran aiemmin, mutta silloin Peltonen vielä pelasti tilanteen.

Toisen jakson alkukin oli isänniltä pirteää peliä, kunnes Vesa Vasara onnistui monen hutiloinnin jälkeen siirtämään Jaron 1-3 johtoon. Pallo viihtyi toisen pelijakson RoPSin päässä. Lähinnä Jaron epäonninen viimeistely ja RoPSin hyvin torjunut maalivahti Risto-Pekka Söderlund pitivät maalinumerot siedettävinä.

– RoPSin pojat jaksoivat taistella pitkään. Sen jälkeen alkoi vähän kuin uusi matsi, kun annoimme heille maalin. Ei meidän viimeistely ollut sitä mitä piti, Sixten Boström näki. Esimerkiksi vaihdosta 2. jaksolla peliin tullut Aleksei Jeremenko ampui kahdesti tolppaan.

RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi oli aiheesta ylpeä omiensa taistelusta.

– Jos 1-2 numerot olisivat kestäneet vähänkin pitempään, tästä olisi voinut tulla oikein mielenkiintoinen peli. Kyllä se jotakin osoittaa, että pystyimme maalintekoon Jaron ykkösporukkaa vastaan. Pojat menivät palloille kuin miehet, Lumijärvi kehaisi.

Mika Hänninen pyssytti pari kertaa vinhasti ja jaksoi muutenkin tehdä töitä keskikentällä koko ottelun. Puolustus oli helteessä, mutta selvisi katkomisesta kohtuudella. Kärjessä Kimmo Karvonen jatkoi hyviä esityksiä, vaikka vastassa oli liigamiehiä. 17-vuotias hyökkääjälupaus menee rohkeasti tilanteisiin ja suojaa hyvin palloa.