maanantai, 14 kesäkuu 2004 01:00

RoPSin A-nuorten puolustus rakoili

Rovaniemen Palloseuran A-nuoret hävisivät eilen vieraissa FC Jazzille numeroin 2-0 (0-0). Tätä ennen SM-sarjan kakkosena olleet rovaniemeläiset ovat jääneet huonommaksi vain Valkeakosken Hakalle ja viikko sitten helsinkiläisvierailleen Allianssista.

Pohjoisen vieraat pitivät pintansa Porissakin vielä ensimmäisellä puoliajalla, vaikka kapean ringin joukkueesta puuttui useampia avainpelaajia.

Erot syntyivät vasta toisella puoliajalla. Kauden alusta saakka RoPSin valtiksi todettu hyvä puolustus vuoti pahasti.

- Tuntui kuin kentällä olisi ollut vain yksi joukkue. Ilman maalivahtia lopputulos olisi varmaan ollut jopa 8-0, mutta nyt Risto-Pekka Söderlund sai kiinni varmasti ainakin kuusi läpiajoa, valmentaja Mika Lumijärvi laski.

Molemmat porilaismaalit tulivat lähietäisyydeltä, noin viidestä metristä, vieläpä saman miehen tekeminä. Ensimmäinen syntyi, kun RoPSin maalipotku jatkui puoleen kenttään niin, etteivät omat pelaajat huomanneet. Jazz sai katkosta pallon verkkoon maalivahdin käsien kautta 75. minuutilla.

Sama jazzilainen sai tililleen toisenkin osuman vain kymmenen minuuttia edellisestä. Pallo otettiin haltuun harhasyötöstä, jonka jälkeen mies harhautti RoPSin puolustuksen ja laukoi toisen pakin jalan kautta maaliin.

- Paremmille hävittiin, Lumijärvikin myönsi ottelun jälkeen.

RoPSin vahvuudesta olivat poissa puolustajat Petteri Hyvönen ja Niko Peura sekä kärjestä Kimmo Karvonen.

Keskiviikkona RoPS A kohtaa liigajoukkue Pietarsaaren Jaron Suomen Cupin 5. kierroksen ottelussa. Keskuskentällä käytävä peli on nuorelle kotijoukkueelle hyvää harjoitusta.