Uutisarkisto

Kaikki uutiset

torstai, 03 kesäkuu 2004 01:00

RoPS kestää kärkivauhdissa

Nousijajoukkue Rovaniemen Palloseura jatkaa tiukasti jalkapallon A-nuorten SM-sarjan kärkikahinoissa. Nurmiavaus Susivoudissa tuotti keskiviikkoiltana täyden pistepotin kun KPV-j Kokkolasta kaatui 2-1 (2-0).

884039
RoPSin avausmaalin tehnyt Antti Peura taiteili 2. jaksolla kertaalleen myös näyttävän saksipotkun. Pallo meni kuitenkin maalin yli.

Loppunumerot mairittelevat vieraita jos mittapuuna käytetään maalintekopaikkoja. Niitä kokkolalaisille kertyi koko ottelussa todella niukasti. Peli toppasi viimeistään tarkasti katkoneen Jari Gröhnin topparipeliin. Gröhn on lisäksi riittävän nopea, joten hän ehtii paikata muidenkin virheitä.

Omiin vain neljä palloa tällä kaudella

RoPSin puolustaminen on toiminut parhaiten koko sarjassa, sillä takaiskumaaleja seitsemästä ottelusta vain neljä.

RoPS ratkaisi ottelun avausjakson hallinnalla, joka tuotti molemmat maalit. Avausmaali syntyi jo 4. minuutin kohdalla. Antti Peura viimeisteli Jari Barskin syötöstä.

Toisen maalin pohjusti Kimmo Karvosen harhauttelu ja laukaus, jonka vieraiden maalivahti sylki eteensä. Samuel Kiistala ampui reboundin verkkoon.

Loppunumerot 2-1 teki KPV-j:n Ilari Nikula rangaistuspotkusta viimeisellä minuutilla. Pallo vietiin pilkulle RoPS-puolustuksen käsivirheestä.

Liike loppui 2. jaksolla

Toinen jakso oli isänniltä nihkeähköä peliä, mitä pitemmälle mentiin. ”Bensa” loppui yllättävän monelta, mikä näkyi kramppeina ja runsaina vaihtoina.

- Voitto on aina hieno juttu ja nyt voi sanoa, että jokainen antoi kaikkensa. Toisella jaksolla liike vähän lopahti ja peli meni rätkimiseksi. Helppoja tilanteita kohellettiin suotta, arvioi RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi.

RoPSin ykköspalkittu oli juonikas hyökkääjä Antti Peura, joka palasi valmentajakin mielestä omalle tasolleen. Lumijärvi oli tyytyväinen myös puolustuksen panokseen. Jari Barsk onnistui vahvasti avausjaksolla ja nuori Kimmo Karvonen kehittyy koko ajan hyökkääjänä.

Susivoudin katsomoihin kertyi hämmästyttävän runsaasti yleisöä. Seuraavan kerran RoPSin A-junnut ovat tositoimissa ensi lauantaina samalla areenalla klo 16. Silloin vastassa on Allianssi Vantaalta.