lauantai, 22 touko 2004 01:00

Hakasta tulppa RoPS:n A-nuorten voittoputkelle

Rovaniemen Palloseuran A-junioreiden triumfi SM-sarjassa päättyi helatorstaina, kun taktisesti viisaasti pelannut Valkeakosken Haka haki vieraspisteet numeroin 0-1 (0-1).

903477
Haka oli puoli päätä RoPS:n yläpuolella niin kuin valkeakoskelaispelaaja tässä kotijoukkueen Niko Ahon.

RoPS-valmentaja Mika Lumijärvi ei turhia selitellyt tappiota.

- Haka pelasi paremmin ja vei meiltä tilan pois. Meillä ei ollut käytännössä tänään keskikenttää ollenkaan. Emme yksinkertaisesti saaneet kahta syöttöä peräkkäin omille. Siihen peli ratkesi.

RoPSin tuttu ase, laitojen käyttö, oli eilen täysin kateissa. Pallo pomppi ja poltti pelaajien jaloissa, eikä valmista meinannut syntyä millään. Rehellisesti sanottuna RoPSilla ei ollut ensimmäisellä jaksolla yhtään maalintekopaikkaa.

Ottelun ainoa maali syntyi 14. minuutilla, kun Hakan Jarno Hyökyvaara toimitti pallon tolpan kautta sisään. Tilannetta edelsi korkea keskitys, jonka Hyökyvaara otti rinnalla haltuun. Epäonnistunut laukaus yllätti myös RoPS-maalivahti Turo Jänkälän, joka seurasi tilannetta katseellaan.

”Hyvää oppia”

Mika Lumijärvi sotki palettia tauolla ja suoritti muutamia pelaajavaihtoja. Heti jakson alkuun RoPS sai vyörytyksen Hakan maalille, mutta lähemmäksi kuin maaliviivaa joukkue ei päässyt. Tuolloin asialla oli Jari Gröhn päineen.

RoPSilla oli myös vahva painostus ottelun loppupuolella, mutta onni ei ollut joukkueelle myötä. Paras paikka siunaantui Antti Peuralle, mutta kuin ihmeen kautta pallo ei pomppinut sisään.

- Tämä oli hyvää oppia meille. Emme ole kuolemattomia. Tilanne täytyy analysoida ennen sunnuntain Helsingin matkaa. Tuolloin vastaamme juoksee aina vaarallinen Malmin Palloseura, Lumijärvi tuumi. (JH)