maanantai, 03 touko 2004 01:00

RoPS A porhaltaa sarjan kärjessä

(1 ääni)

Rovaniemen Palloseura ei ole kuvia kumarrellut vaikka aloitti sarjanousijana jalkapallon A-nuorten SM-sarjan. Kahden ensimmäisen ottelun saldo on kaksi voittoa ja sarjan kärkipaikka ilman ensimmäistäkään takaiskua. Sunnuntaina RoPSin kyytiä kävi maistelemassa huonolla menestyksellä Turun Palloseura, joka palasi Aurajoen rannalle 3-0 (1-0) tappio mukana.

945758
Tässä pyöräyttää RoPSin 2-0 johtomaalin tehnyt Niko Peura Turun Palloseuran Niko Suomea.Taustalla tarkkana mm. RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi ja päätösnumerot tehnyt Jari Barsk (oik.).

- Onhan tämä kieltämättä ollut lentävä lähtö, myönsi RoPSin tyytyväinen valmentaja Mika Lumijärvi, joka on viritellyt joukkueensa hyvään iskuun.

Ex-ammattilaisen Marko Rajamäen luotsaama TPS voi olla enemmän kuin tyytyväinen ettei takaiskuja ollut enempää. Lapinaukean hiekalla pelatun ottelun lopputulos olisi voinut helposti olla 5-0.

– Varsinkin avausjakson tilanteista olisi voinut syntyä enemmänkin valmista. TPS sai 2. jaksolla pientä hallintaa, mutta tilanteita kovin vähän. Meidän puolustus on pärjännyt tähän mennessä erittäin hyvin. Muutenkin koko joukkueen puolustaminen on ollut tiivistä. Kaverille annetaan apua kun tarve on, näki Lumijärvi.

Hänninen viritti kuukauden maalin

RoPS teki avausjaksolla kaksi maalia, joista vain toinen hyväksyttiin. Hyväksytty oli sitäkin komeampi. Liigajoukkueelta lainassa oleva Mika Hänninen viritti lähes 30 metristä upean laukauksen, joka painui turkulaismaaliin, yläriman alle. Dima Novik puski pallon maaliin jakson lopulla, mutta paitsiosta. Novikilla oli toisen jakson alussa paikka ratkaista ottelu, mutta läpiajo päättyi ohisutaisuun.

Kaksi muuta maalia RoPS teki ottelun viimeisen 10 minuutin aikana. Ensin Niko Peura peippasi turkulaispuolustajat ja laukoi vasurilla alanurkkaan. Loppunumerot syntyivät Jari Barskin lapikkaasta, kun hän roikotti pallon tarkasti takakulmaan.

– Kaikki maalit olivat hienoja yksilösuorituksia, summasi Lumijärvi. Tyytyväinen hän oli siihenkin, että ratkaisijoita löytyy runsaasti.

Mika Hänninen on RoPSin keskikentän tärkein pelaaja, jonka syöttöjen kanssa kärjet eivät olleet aina hereillä.

– Mika on tärkeä kaveri porukalle. Toivottavasti hän vielä jatkaa meillä. Tietysti hän haluaa pelata liigassa, mihin eväät myös riittävät. Katsotaan mitä valmentajat päättävät, pohti Lumijärvi.

RoPSin puolustusta johti väkevästi Jari Gröhn, joka hoiti valtaosan katkomisesta. Harri Aaltonen pelasi ensi kerran topparina ja onnistui varsin kelvollisesti. Risto-Pekka Söderlund otti maalilla kaiken mitä oli otettavissa. Pakeista pirteintä peliä esitti sähäkkä Pauli Turpeenniemi.

RoPSin kausi jatkuu ensi lauantaina vierasottelulla FC Interiä vastaan Turussa, missä pelataan jo nurmella.