perjantai, 30 huhtikuu 2004 01:00

RoPS A eteni 5. kierrokselle

Rovaniemen Palloseuran A-nuoret raivasivat torstai-iltana paikan jalkapallon Suomen cupin 5. kierrokselle. RoPS pudotti vieraskentällä jatkosta III divisioonassa pelaavan pudasjärveläisen FC Kurenpojat 3-0 (0-0).

A-nuorten mestaruussarjan voitolla aloittanut RoPS eteni näin 64 parhaan joukkoon ja seuraavassa vaiheessa vastaan voi tulla vaikka liigajoukkue. Arvonta on ensi torstaina ja 5. kierroksen runkopäivä on 16. kesäkuuta.

- Kenttä oli pienempi kuin Ounashalli ja peli meni vähän sen mukaan, roiskimiseksi. Avausjakso oli vaikea vaikka peliä hallitsimmekin. Vastustajalla taisi olla tasan yksi kunnon laukaus kohti maalia, ynnäsi RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi.

Toisella jaksolla RoPS pyöritti isännät solmuun. Avausmaalin puski 65. minuutin kohdalla Petteri Hyvönen Mika Hännisen tarjoamasta kulmapotkusta. Muutama minuutti myöhemmin RoPS rankaisi sivurajaheiton jälkeisestä tilanteesta. Ensin laukoi Antti Peura ja pallon toimitti lopulta verkkoon Tuomo Kallio.

Kallio viimeisteli myös loppunumerot 90. minuutin kohdalla. Pallo pomppasi sivurajaheitosta isäntien puolustajan yli. Kallio kiitti ja karkasi maalintekoon.

Ottelun takaisku oli Petteri Hyvösen saamat kaksi keltaista korttia ja sitä seurannut ulosajo. Näin hän on syrjässä ensi sunnuntain A-nuorten SM-sarjan kotiavauksesta Turun Palloseuraa vastaan. Ottelu pelataan Lapinaukealla klo 13 alkaen.