Uutiset

Miehet

torstai, 11 huhtikuu 2024 20:00

RoPS:n kausi Miesten Ykkösessä alkaa Kokkolasta

Arvostele tätä artikkelia
(10 ääntä)

Rovaniemen Palloseura aloittaa uuden kauden kokonaan uudella sarjatasolla lauantaina 13. huhtikuuta Kokkolan Pallo-Veikkojen vieraana.

Talven selkä taittui juuri ajoissa ja RoPS:n miesten edustusjoukkue ehti kuin ehtikin harjoittelemaan täysikokoiselle ulkokentälle ennen sarjakauden avausta. Joukkue ehtii saada neljä ulkoharjoitusta ennen ensimmäistä sarjapeliä. Joukkueen päävalmentajana viime marraskuussa aloittaneen Jari Alamäen mukaan se riittää.

- Kyllä tämän viikon aikana on hyvin ehditty tottua pihalle. Äkkiä se palautuu mieleen, että ulkona tuulee ja seinät puuttuu. Pidän hyvin tärkeänä, että kenttä saatiin kuntoon ja nämä neljä harjoitusta saatiin toteutettua. Iso kiitos siitä myös talkoilijoille, jotka asiaa edistivät.

RoPS kohtasi sarjan avausvastustajan jo harjoitusottelussa pääsiäisen aikaan pari viikkoa sitten. Ottelu päättyi KPV:n 3-1 voittoon.

- Siinä pelissä olimme selvästi kotijoukkuetta vielä perässä. Se ottelu oli ensimmäinen ulkokenttätapahtuma meille tänä vuonna ja kyllä se varmasti vähän näkyi otteissa, mutta ei toki kaikkea selitä.

Alamäki pitää hyvänä asiana sitä, että avausvastustaja on kerran jo kohdattu.

- Harjoitusottelussa nähtiin, että KPV on hyvä joukkue. He ovat satsanneet tähän kauteen paljon muun muassa ulkomaisilla pelaajahankinnoilla ja ovat avoimesti ilmoittaneet, että tavoitteena on olla sarjan terävimmässä kärjessä. Harjoitusottelun jälkeen meidän on ollut helpompi tehdä pelisuunnitelma ja lauantaina nähdään, ollaanko parissa viikossa saatu voimasuhteita käännettyä.

Uusi sarjataso on hyvä haaste nuorelle joukkueelle

Sarjajärjestelmän uudistuksen myötä Miesten Ykkösessä pelaa 12 joukkuetta. Ykkösen yläpuolelta löytyy vielä kaksi tasoa, eli kymmenen joukkueen Ykkösliiga sekä kahdentoista joukkueen Veikkausliiga.

RoPS:n kannalta isoin muutos viime kauteen on se, että Miesten Ykkönen on valtakunnallinen sarja, kun taas viime kaudella Kakkosta pelattiin kolmessa lohkossa. Sarjan muut joukkueet ovat pääosin Etelä-Suomesta ja pelin vaatimustaso on Alamäen mukaan korkeampi edelliskauteen verrattuna.

- Sarja tulee olemaan meille kova, se on selvä. Hyvä tavoite kaudelle on sarjapaikan säilyttäminen. Jos yksilöt kehittyvät kauden aikana ja menestymme vielä paremmin, niin hyvä niin. Mutta mielestäni selkeä ja realistinen tavoite on pysyä tällä sarjatasolla.  

Sarjapisteiden eteen joukkue on valmis tekemään kovasti töitä.

- Meillä on nuori, energinen ja jaksava joukkue ja haluamme pelata aktiivista jalkapalloa. Pyrimme riistämään palloa ylhäällä ja pitämään palloa silloin, kun siitä on eniten hyötyä, Alamäki tiivistää.

Miesten Ykkönen 2024 – Näin pelataan:

  • 12 joukkueen kaksinkertainen sarja
  • Runkosarjan jälkeen joukkueet jakautuvat ylempään loppusarjaan (6 joukkuetta) ja alempaan loppusarjaan (6 joukkuetta)
  • Ylemmän loppusarjan voittanut joukkue nousee Ykkösliigaan ja toiseksi sijoittunut joukkue karsii paikasta Ykkösliigaan.
  • Alemman loppusarjan kaksi viimeistä joukkuetta putoavat suoraan Kakkoseen.


Kauden avausottelu KPV – RoPS la 13.4. klo 15:30, Kokkolan Keskuskenttä

Ensimmäinen kotiottelu RoPS – JJK Jyväskylä pelataan lauantaina 20.4. klo 16:00 Rovaniemen Keskuskentällä

Luettu 653 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi