Uutiset

Miehet

sunnuntai, 21 tammikuu 2024 14:04

Simo Roiha tekee paluun Rovaniemen Palloseuraan

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Simo Roihan, Aapo Savolaisen ja Tomas Varhin jatkosopimukset julkistettiin RoPS Community Kick Off-tilaisuudessa. Kuva: Jussi Sirviö. Simo Roihan, Aapo Savolaisen ja Tomas Varhin jatkosopimukset julkistettiin RoPS Community Kick Off-tilaisuudessa. Kuva: Jussi Sirviö.

Joukkueen hyökkäyspäätä vahvistavat myös viime kauden tehomiehet Tomas Varhi ja Aapo Savolainen.

Rovaniemen Palloseuran Ykköstä kaudella 2024 pelaava miesten edustusjoukkue saa kaivattua kokemusta, kun viime kaudella Veikkausliigassa KTP:n riveissä pelannut hyökkääjä Simo Roiha, 33 tekee paluun siniseen paitaan. Edellisen kerran Roiha edusti RoPSia kaudella 2021.

Roihan sopimus kattaa vuodet 2024-2025. Paluu tuttuun seuraan tuntuu hyvältä.

- RoPS merkitsee minulle paljon ja se on tietyllä tavalla aina etusijalla muihin seuroihin verrattuna. Täällä on hyvä toimintaympäristö, Rovaniemellä on perhettä ja kavereita ja valmentaja on hyvä. Kaikki asiat hoituivat seurajohdon puolelta sujuvasti, joten lopulta päätös paluusta oli aika helppo.

Niin ikään kaksivuotisen sopimuksen ovat tehneet RoPS:n viime kauden tehohyökkääjä Tomas Varhi, 22 ja ennen kauden alkua 20-vuotta täyttävä Aapo Savolainen.

Tampereelta Rovaniemelle päätynyt Varhi pelasi viime vuonna ensimmäisen kautensa RoPS:ssa ja viimeisteli kaudella 15 osumaa ollen joukkueen tehokkain maalintekijä.

- Hyvillä mielin jatkan seurassa ja joukkueessa. Toivottavasti edessä on jälleen hyvä ja ehjä kausi sekä itsellä että joukkueella. Opinnot tasapainottavat nyt mukavasti urheiluarkea, Rovaniemen ammattikorkeakoulussa opiskeleva Varhi kertoo.

Juniorina Kemin Palloseuraa ja TP-47:ää edustanut Aapo Savolainen on myös pelipaikaltaan hyökkääjä. Kuluvan vuoden Savolainen keskittyy jalkapalloon ja lukio-opintojen viimeistelyyn, vuoden päästä tammikuussa 2025 odottaa myös asepalveluksen suorittaminen.

- Sarjataso koveneee ensi kaudella ja mielenkiinnolla odotan kautta. Talvikauden treenit ja valmistautuminen ovat sujuneet hyvin, Savolainen totesi.

Myös RoPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Jari Alamäki totesi valmistautumisen kauteen olevan hyvällä mallilla.

- Pari-kolme kokeneempaa pelaajaa nuorten rinnalle olisi vielä toiveissa, eikä pelkästään toiveissa, vaan töitä sen eteen tehdään koko ajan, Alamäki totesi.

Ykkösessä tulevalla kaudella pelaavia joukkueita ei ole vielä vahvistettu. Lopullista otteluohjelman julkistusta odotetaan kuitenkin aivan lähiaikoina.

Luettu 2306 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi