Uutiset

Miehet

perjantai, 27 lokakuu 2023 05:53

Jari Alamäki RoPS:n miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi

Arvostele tätä artikkelia
(14 ääntä)
Jari Alamäki palaa RoPS:n valmennustiimiin, nyt miesten edustusjoukkueen päävalmentajana. Jari Alamäki palaa RoPS:n valmennustiimiin, nyt miesten edustusjoukkueen päävalmentajana.

Seuran edustusjoukkueiden valmennustiimeissä ja juniorityön kehittämisen avainpaikoilla jatkavat monet tutut kasvot. Naisten edustusjoukkue jatkaa Juho Pernun johdolla ja pelaajarunkokin on jo hyvällä mallilla.

Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueiden valmennusryhmien kokoonpanoja tulevaan kauteen on rakennettu elokuusta alkaen.

- Johtokunta antoi urheilutoimenjohtaja Jari Ilolalle evästyksen rakentaa juureva ja ammattitaitoinen tiimi, joka ohjaa seuran valmennusta lapsuusvaiheesta huippuvaiheeseen seuran nappuloista ikäkausijoukkueisiin ja edustusjoukkueisiin saakka. Pitkäjänteisesti ja pelaajan kehitys keskiössä, kertoo seuran puheenjohtaja Matti Poikajärvi.

Miesten edustusjoukkueen päävalmentajana tulevalla kaudella toimii Jari Alamäki. Seura on miehelle hyvin tuttu. Viimeksi Alamäki toimi naisten edustusjoukkueen päävalmentajana kaudella 2022. Sitä ennen hän on toiminut seurassa muun muassa talenttivalmentajana.

Uuteen tehtävään Alamäki on tarttumassa innostunein mielin.

- RoPS:n miesten edustusjoukkueella on takana hieno kausi ja sitä on ollut ilo seurata. Tämä on mahtava tilaisuus lähteä kehittämään toimintaa entisestään uudella sarjatasolla.

Alamäki on ollut pitkään mukana nuorten pelaajien toiminnassa. Monet, joiden kanssa hän on aikoinaan tehnyt yhteistyötä, pelaavat nyt isommilla kentillä. Alamäki näkee myös RoPS:n nykyisessä joukkueessa paljon kehityspotentiaalia.

- Mahdollisuus päästä kehittämään nuorta joukkuetta ja nousu uudelle sarjatasolle olivat ehdottomasti keskeisiä tekijöitä siinä, että aloin tarjousta vakavasti harkita, kun seurajohto otti yhteyttä, Alamäki kertoo.

Sarjajärjestelmän muutokset ovat aiheuttaneet jonkin verran hämmennystä ja kysymyksiä siitä, mille tasolle nyt on oikein noustu. Alamäellä on selvä näkemys tulevan sarjan vaatimustasosta.

- Kaikkien pitää ymmärtää, että ensi kaudella joukkue pelaa selkeästi kovemmalla sarjatasolla kuin viime kauden Kakkonen oli. Ja juuri tästä syystä on pyrkimys saada nuorten pelaajien rinnalle ja tueksi myös hieman kokeneempia pelaajia. Mahdollisuuksien kartoittaminen on jo aloitettu.

Tarjolla laadukas ympäristö, vaikka palkoilla ei pystytä kilpailemaan

Seuran tavoitteena on tarjota paras mahdollinen ympäristö ja valmennus pelaajille, vaikka edustusjoukkueiden osalta ei pystytä pelaajabudjeteilla kilpailemaan.

- Pystymme tarjoamaan hyvät olosuhteet, laadukasta valmennusta ja lisäksi mahdollisuuden yhdistää laji elämän muihin osa-alueisiin: opiskeluun, asumiseen, työskentelyyn ja vaikkapa varushenkilöpalveluksen suorittamiseen. Rovaniemen ympäristö tarjoaa tähän poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet, Jari Ilola toteaa.

Ilola on hyvillä mielin siitä, että valmentajakuviot ovat molempien edustusjoukkueiden osalta selvillä hyvissä ajoin.

- Esimerkiksi edellisvuoteen verrattuna monet asiat ovat paremmalla mallilla ajankohtaan nähden. Myös viime kaudella meillä oli edustusjoukkueissa erinomaiset valmennustiimit, mutta nyt monet tärkeät palaset ovat koossa jo näin lokakuussa. 

Miesten edustusjoukkueen tulevan kauden apuvalmentajia ovat Ari Matinlassi ja Marko Vatanen. Viime kaudella seuraan palannut Matinlassi toimii myös maalivahtivalmentajana miesten ja naisten edustusjoukkueissa sekä mahdollisuuksien mukaan tukena myös seuran muille joukkueille. Kuluneella kaudella B-junioreita SM-sarjassa luotsanneen Vatasen tehtäviin kuuluu myös talenttivalmentajan rooli.

Naisten edustusjoukkueen päävalmentajana jatkaa viime kauden tapaan Juho Pernu ja apuvalmentajana Jukka Heino.

- Tähän kauteen pääsemme valmistautumaan paljon paremmista lähtökohdista kuin viime vuonna. Viime vuoden runko pysyy, mikä on hienoa, koska osoitimme potentiaalia kuluneella kaudella. Joukkue starttaa uuteen kauteen puolentoista viikon päästä ja tässä vaiheessa meillä on kaikki taustat kunnossa ja koossa jo 16 pelaajaa, eli noin 4-5 pelaajaa olisi vielä hyvä löytää lisää, Pernu kertoo.

Lasten ja nuorten ikäkausijoukkueiden vastuuhenkilönä junioripäällikön ja valmennusosaamisen kehittäjän roolissa jatkaa Antti Okkonen. Ikäkausijoukkuetoimintaa edeltävä nappulatoiminta on yksi seuran keskeisistä kehittämiskohteista. Siitä vetovastuun uutena nappulapäällikkönä ottaa kokenut valmentaja ja entinen RoPS:n Veikkausliigapelaaja Vesa Wimmer.

- Meillä on koossa erittäin osaava ja ammattitaitoinen porukka valmennuksen avaintehtävissä ja lisäksi mahtava joukko lasten ja nuorten valmentajia ja muita vapaaehtoistoimijoita. Näistä asetelmista on hyvä lähteä valmistautumaan talviharjoitteluun ja seuraavaan pelikauteen, Poikajärvi iloitsee.

Juho Pernu 800x600
Juho Pernu jatkaa naisten edustusjoukkueen päävalmentajana myös tulevalla kaudella. Joukkue osoitti paljon potentiaalia menneellä kaudella ja seuraavaan kauteen päästään valmistautumaan hyvistä lähtökohdista.

Luettu 3867 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi