Uutiset

Miehet

tiistai, 24 lokakuu 2023 10:52

Ville Ulanen jättää RoPS:n päävalmentajan tehtävän

Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)
Rovaniemen Keskuskentästä ehti tulla vuodessa Ville Ulaselle tuttu paikka, josta jäi paljon hienoja muistoja. Rovaniemen Keskuskentästä ehti tulla vuodessa Ville Ulaselle tuttu paikka, josta jäi paljon hienoja muistoja.

Rovaniemen Palloseuran miesten edustusjoukkueen Ykköseen kauden päätteeksi luotsannut Ville Ulanen jättää Rovaniemen kiitollisin ja haikein mielin.

RoPS:n miesten edustusjoukkueen kausi päättyi riemukkaisiin hetkiin, kun joukkue varmisti nousun Ykköseen kaudelle 2024. Hetki oli tunteikas myös päävalmentaja Ville Ulaselle.

- Kun vuosi sitten otin vastaan päävalmentajan tehtävän, en osannut kuvitella, kuinka hieno vuosi on edessä. Olen nauttinut tästä työstä ja toimintaympäristöstä todella paljon ja jalkapallon näkökulmasta olisin mielelläni myös jatkanut tässä seurassa ja tämän joukkueen kanssa, Ulanen kertoo.

Vaakakupin toisella puolella ovat kuitenkin perhesyyt. Ulanen on kotoisin Porista, jossa hänen perheensä on asunut koko kuluneen vuoden.

- Perheeni on tukenut minua upeasti koko vuoden ja olisi tehnyt niin jatkossakin. Itselläni on kuitenkin pikkuhiljaa vahvistunut se tunne, että 8-vuotiaan tyttären isänä haluan olla enemmän läsnä perheen arjessa. Pelikaudella kävin Porissa noin neljän viikon välein kerallaan päivän tai kaksi ja lopulta tämä yhtälö osoittautui pidemmän päälle liian raskaaksi.  

Ulanen korostaa, että päällimmäinen tunne tällä hetkellä on suuri kiitollisuus.

- Nuoren joukkueen valmentaminen, akatemiayhteistyö ja monet muut täällä olevat asiat ovat juuri sellaisia, mitä olen tykännyt tehdä. Lisäksi kauden päättyminen sarjanousuun on iso kruunu hienolle vuodelle.

Kun päävalmentajan tehtävät jättävä Ulanen katsoo mennyttä vuotta taaksepäin, hän näkee ennen kaikkea upean kasvutarinan.

- Kerrottuani uutisen pelaajille joukkueen päätöspalaverissa muisteltiin myös mennyttä vuotta ja sitä mistä lähdettiin. Ensimmäisessä treenipelissä seuran B-junioreita vastaan meille tehtiin maali ensimmäisellä peliminuutilla. Myönnän silloin vähän miettineeni, että mitäköhän tästä tulee. Kauden aikana kuitenkin opimme kaikki paljon uutta. Moni pelaaja oli ihan uudessa tilanteessa, kun he joutuivat ja pääsivät ottamaan paljon isompia rooleja ja suurempaa vastuuta kuin aiemmin. Pelaajat kehittyivät kauden aikana hurjasti.

Ulasen mielestä mennyt kausi oli hyvin nuoren joukkueen näköinen.

- Meillä oli vahvoja jaksoja, joita seurasivat heikommat hetket. Kauden mittaan heikot jaksot kuitenkin lyhenivät ja lopulta sitä ei enää tullut ja saimme päättää kauden näin hienosti. Viimeinen ja ratkaiseva peli oli oikeastaan koko kautta hyvin kuvastava suoritus. Aluksi jännitettiin jonkin verran ja oltiin vastaanottavana osapuolena. Pystyimme kuitenkin voittamaan ongelmat, saatiin pelin ote itselle ja lopulta ratkaistua se meille edullisesti.

Ulanen kertoo olevansa onnellinen myös siitä, miten hyvin pääsi mukaan RoPS-seurayhteisöön.

- Tottakai tiesin seuran haastavasta tilanteesta tänne tullessani, mutta minulla ei ollut mitään siteitä menneisiin aikoihin, vaan pääsin suoraan mukaan seuran uuteen alkuun. Seurassa on mahtavia työntekijöitä, vapaaehtoistoimijoita ja faneja, joiden kanssa on ollut hienoa kokea tämä vuosi.

Seuraavia askeleita valmentajaurallaan Ulanen ei vielä osaa tarkentaa.

- Kotona Porissa vaimoni on ollut vuoden ajan yksin vastuussa niin lumitöistä, ruohonleikkuusta, halkojen kantamisesta, lapsen kouluasioista, koiran ulkoiluttamisesta kuin kaikesta muusta kotiarjen pyörittämiseen liittyvästä. Nyt on varmasti aika kantaa kortta kekoon näissä asioissa. Työrintamalla katsellaan rauhassa mitä tuleman pitää.

Rovaniemelle ja RoPS:lle Ulanen haluaa sanoa mieluummin näkemiin kuin hyvästi.

- Mainituista sysitä juuri tällä hetkellä tämä on oikea ratkaisu, mutta tulevaisuudestahan ei kukaan tiedä. Kukaties tiet vielä risteävät tavalla tai toisella.

Rovaniemen Palloseuran urheilutoimenjohtaja Jari Ilola kertoo, että tulevan kauden valmennuskuvioista päästään tiedottamaan todennäköisesti jo kuluvalla viikolla.

- Kiitämme Villeä lämpimästi erinomaisesta työstä nuoren edustusjoukkueemme kanssa kuluneena vuonna. Sarjanousu on seuralle iso asia ja sen saavuttamisessa päävalmentajalla on tietysti ollut tärkeä rooli. Neuvottelut seuraavan kauden valmennustiimistä ovat loppusuoralla, joten seuraavaan kauteen päästään valmistautumaan heti pienen lepotauon jälkeen.

Luettu 3350 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi