sunnuntai, 22 lokakuu 2023 15:08

RoPS pelaa kaudella 2024 Miesten Ykkösessä

(10 ääntä)
RoPS juniorit pitivät ottelun ajan ääntä omassa junnukatsomossa ja säntäsivät pelin päätyttyä onnittelemaan esikuviaan. RoPS juniorit pitivät ottelun ajan ääntä omassa junnukatsomossa ja säntäsivät pelin päätyttyä onnittelemaan esikuviaan.

Rovaniemen Palloseura voitti kaksiosaisessa karsintaottelussa Lahden Reippaan yhteismaalin 4-3. Ratkaiseva maali syntyi vasta jatko-ottelussa.

RoPS sijoittui Miesten Kakkosen C-lohkossa runkosarjan kolmanneksi ja pääsi sitä kautta karsimaan paikasta Miesten Ykköseen seuraavalle kaudelle. Kaksiosaisen karsinnan ensimmäinen osa pelattiin Lahdessa, josta RoPS haki 2-3 vierasvoiton. Lähtötilanne toiseen osaotteluun Rovaniemen Keskuskentällä oli se, että tasapeli riittää RoPS:lle sarjanousuun.

Peli pelattiin aurinkoisella Keskuskentällä kirpeässä pikku pakkasessa. Ottelu lähti kotijoukkueen osalta hieman hermostuneesti käyntiin ja ensimmäisellä puoliajalla palloa hallitsivat lahtelaiset. Vierasjoukkue siirtyi Asaad Babikerin maalilla 1-0 johtoon vajaa kymmenen minuuttia ennen puoliaikaa.

Toisella puolikkaalla peli pysyi sitkeästi samoissa numeroissa, mikä tarkoitti 2 x 15 minuutin jatko-ottelua. Lopulta helpottavan maalin 106. peliminuutilla yli 700 katsojan riemuksi viimeisteli vaihdosta kentälle tullut Pekka Ruotsalainen, jolle hienon keskityksen tarjoili Kimi Isometsä. Tilanteen ollessa 1-1 RoPS oli jälleen kiinni sarjanousussa. Paikkoja oli vielä molemmissa päissä, mutta maaleja ei nähty, joten yhteismaalein 4-3 RoPS oli niukasti Lahden Reipasta parempi ja lunasti hienon kauden päätteeksi sarjapaikan uuteen Ykköseen. Ilo oli ylimmillään niin joukkueen, äänekkäästi kannustaneen yleisön kuin junnukatsomosta juhlimaan sännänneiden seuran junioripelaajien keskuudessa.

- Tämä on erittäin iloinen ja onnellinen hetki. Nousu Ykköseen on tälle nuorelle joukkueelle erinomainen saavutus. Olemme ottaneet kevään ensimmäisistä harjoitusotteluista ison harppauksen eteenpäin sekä joukkueena että yksilötaidoissa, päävalmentaja Ville Ulanen totesi.

Ulanen oli tyytyväinen paitsi lopputulokseen myös siihen, että ratkaisua ei tarvinnut hakea rangaistuspotkukilpailusta.

- Olen valmentajaurallani ollut kaksi kertaa aiemmin vastaavassa tilanteessa sarjanousukamppailuissa ja ne ovat molemmat päättyneet rankkareihin. Tuntuu, että sitä ei olisi kyllä oma pumppu kestänyt, Ulanen naurahti.

RoPS kiittää kannattajia lämpimästi niin viimeisen ottelun kuin koko kauden loistavasta kannustuksesta!

Ottelun tilastot: Palloliiton Tulospalvelu

verkko nousujuhlat

RoPS:n miesten edustusjoukkueen pelaajat saivat päättää kautensa samppanjasuihkuun.