perjantai, 20 lokakuu 2023 14:23

RoPS hyvistä asetelmista Ykkösen nousukarsinnan toiseen osaotteluun

(2 ääntä)

Miesten edustusjoukkueen pitkä kausi huipentuu jännittävään karsintaotteluun kotikentällä, jossa ratkaistaan millä sarjatasolla joukkue pelaa seuraavalla kaudella.

Rovaniemen Palloseuran kausi Miesten Kakkosessa alkoi huhtikuun 22. päivä vierasottelulla Vaasassa ja kausi tulee päätökseen lauantaina 21. lokakuuta Rovaniemen Keskuskentällä. Takana on puolivuotinen, johon mahtui monenlaisia vaiheita.

- Meillä on ollut koko kauden ajan tärkeimpänä tavoitteena kehittää omaa peliä. Ollaan menty viikko ja peli kerrallaan ja nyt olemme tässä. Viimeinen peli on vielä pelaamatta, mutta nyt jo voidaan sanoa, että kausi on ollut erinomainen. Kaikkia pelejä on lähdetty voittamaan ja tätä viimeistä nyt ihan erityisesti. Kyllä tästä pelistä lähdetään nauttimaan, kertoo päävalmentaja Ville Ulanen.

RoPS ja Lahden Reipas kohtasivat viikko sitten ensimmäisessä osaottelussa Lahdessa. Ottelu päättyi RoPS:n 2-3 voittoon. Ykköseen nousija tästä otteluparista selviää kahden ottelun yhteistuloksella. Käytännössä RoPS:lle riittää siis sarjanousuun kotona myös tasapeli.

Mikäli maalit ovat kahden ottelun jälkeen tasan, pelataan 2 x 15 minuuttia kestävä jatko-ottelu. Tarvittaessa ratkaisu haetaan rangaistuspotkukilpailusta.

Ensimmäinen osaottelu oli tasainen ja tilanteita riitti molemmissa päissä, vaikka RoPS olikin suurimman osan ottelusta johtoasemassa. Ensimmäisen jakson ainoan maalin viimeisteli rangaistuspotkusta Tatu Lakela. Reipas onnistui tasoituksessa toisen puoliajan alussa, mutta vain muutamaa minuuttia myöhemmin Anton Lemarie kuittasi kaukolaukauksellaan RoPS:n uudestaan johtoon. Tomas Varhin 3-1 osuman jälkeen tilanne näytti jo varsin hyvältä, mutta noin kymmenen minuuttia ennen loppua Reippaan Eemil Laamanen kiristi otteluparin tilanteen vielä jännittävämmäksi 2-3 kavennusmaalillaan.

- Lahden peli ei tarjonnut mitään isoja yllätyksiä ja hyvin olemme pystyneet valmistautumaan myös tähän toiseen osaan. Mukava tietysti pelata kotona ilman matkustamisen rasituksia. Toivottavasti tulee paljon seuraväkeä ja muita katsojia paikalle jännittämään, miten tässä lopulta käy, Ulanen toteaa.

KARSINTA MIESTEN YKKÖSEEN

2. osaottelu
RoPS - Lahden Reipas
Lauantai 21.10.2023 klo 14:00
Rovaniemen Keskuskenttä

Liput: 10 € / 4 € (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet). Alle 15-vuotiaat veloituksetta!
Huom. Kakkosen kausikortit kaudelle 2023 eivät ole voimassa Ykkösen karsintaottelussa.

Lipunmyynti avautuu tuntia ennen peliä. Ennakkomyynti Rinteenkulman Intersport (käteinen tai Mobile pay).

Otteluvieraita tervehtimässä myös Joulupukki! Sadalle ensimmäiselle lapselle lahjaksi suklaalevy. Tarjolla myös lämmintä kaakaota.

Keskuskentän kioskit ja fanimyyntipiste avautuvat myös klo 13:00.