Uutiset

Miehet

keskiviikko, 03 touko 2023 13:37

RoPS:n miesten kotiavauksessa paikallisottelun henkeä

Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

Lapin derbyssä kohtaavat RoPS ja TP-47 Torniosta. Ottelu Rovaniemen Keskuskentällä alkaa lauantaina 6.5. klo 16:00.

Kaikkein kiihkeimmät jalkapallo-ottelut pelataan tunnetusti paikallisjoukkueiden kesken. Aivan kotikaupungin sisäisestä välien selvittelystä ei ole kyse, mutta monen vuoden tauon jälkeen RoPS pelaa kuitenkin samassa sarjassa toisen lappilaisjoukkueen kanssa, kun Tornion Pallo -47 nousi viime kauden päätteeksi Miesten Kakkoseen.

RoPS:n päävalmentaja Ville Ulanen odottaa kahden voitonnälkäisen joukkueen kohtaamista.

- Kummaltakin joukkueelta puuttuu avauskierroksen jälkeen vielä voitto ja kumpikin sen ihan varmasti haluaa juuri tästä pelistä ottaa. Jos sitä derby-tunnelmaa jostain ottelusta tällä kaudella on odotettavissa, niin tässä sitä on tarjolla.

RoPS avasi kautensa tasapelillä Vaasa IFK:n vieraana ja TP-47 puolestaan hävisi niukasti vierasottelussa KuPS Akatemiaa vastaan 3-2.

Ulanen ei asettele suosikin viittaa kummankaan joukkueen harteille.

- Keskenään emme ole pelanneet harjoitusotteluita, mutta olen nähnyt Tornion harjoituskauden pelejä ja niiden perusteella vastaan tulee laadukas porukka. Myös viime kaudella joukkue pelasi koko kauden Kolmosessa tappiotta, se on kova suoritus missä tahansa sarjassa. Se kumpi lauantaina pystyy olemaan lähempänä omaa peli-identiteettiään ja kanavoimaan voiton nälkänsä oikeisiin asioihin, tulee nappaamaan jaossa olevat pisteet.

RoPS:lla on takana sarja-avauksen lisäksi myös Suomen Cupin voitokas ottelu Haukiputaan Pallon vieraana viime viikolta.

- Vaasan pelin perusteella huomattiin, että meidän tulee kiinnittää erityisesti huomiota molempien jaksojen alkuihin. Tätä käytiin joukkueen kanssa huolella läpi, ja Suomen Cupin ottelussa oltiin jo vähän valmiimpia alusta asti, Ulanen kertaa.

Paikallisottelun toivotaan houkuttelevan myös yleisöä

Rovaniemen Palloseurassa on eletty viimeisen puolentoista vuoden ajan monella tapaa myrskyisiä aikoja ja välillä keskiössä ovat olleet ihan muut asiat kuin itse ottelutapahtumat. Tähän asiaan haetaan tällä kaudella muutosta.

- Vaikka edustusjoukkueemme eivät ole nyt mukana korkeimmilla sarjatasaoilla, se ei tarkoita sitä, etteikö tarjolla olisi jännittäviä ja viihdyttäviä jalkapallo-otteluita. Lappilaisjoukkueiden kohtaaminen on tästä hyvä esimerkki. Pyrimme myös koko ajan kehittämään ottelutapahtumia ja tuomaan niihin lisää sisältöjä, joka toivottavasti houkuttelee lisää yleisöä ja nostaa tunnelmaa, kertoo toiminnanjohtaja Jari Näsman.

Toiminnanjohtajan mukaan seurassa toivotaan, että erityisesti omat junioripelaajat perheineen löytävät tiensä katsomoihin.

- Oman seuran edustusjoukkueen pelaajat ovat junnujen lähimmät esikuvat. Toiveissa onkin, että aina kun juniorijoukkueilla ei satu omaa peliä samaan aikaan, niin katsomoon tultaisiin isolla porukalla. Kaikille seuran pelaajille on seurakortilla vapaa pääsy kaikkiin kotiotteluihin ja ylipäätään alle 15-vuotiaat lapset ja nuoret pääsevät kaikkiin RoPS:n peleihin maksutta.

Lauantaina 6.5. ottelutapahtumassa on lapsiperheiden iloksi mukana myös Saarni Sirkus pelin puoliajalla.

Aikaisemmilta vuosilta tutusta Myyntitalo Roudan tarjoamasta puoliajan Routapotkusta on luvassa ”mini-versio”, jossa tällä kertaa kisaamassa RoPS:n nuorin ikäkausijoukkue, eli vuonna 2016 syntyneet pojat.


Miesten Kakkonen, RoPS – TP-47
lauantaina 6.5.2023 klo 16:00, portit avoinna tuntia ennen peliä
Rovaniemen Keskuskenttä

Liput: 10 € / 4 € (eläkeläiset, opiskelijat, varusmiehet)
Alle 15-vuotiaat kaikkiin RoPS:n peleihin ilmaiseksi.
Aluekausari 79 €, Pääkatsomon kausari 99 €

Ennakkoon lunastetut kausikortit voi noutaa portilta peliin tullessa.

 

Kokoonpanot ja otteluseuranta Palloliiton Tulospalvelussa

Luettu 1633 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi