ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 19 lokakuu 2017 19:31

Lapin Safarit otteluennakko: RoPS janoaa voittoa kotikauden päätöksestä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Lapin Safarit otteluennakko: RoPS janoaa voittoa kotikauden päätöksestä Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran kausi Veikkausliigassa on kahta ottelua vaille paketissa. Huomenna perjantaina RoPS kohtaa kauden viimeisessä kotiottelussa IFK Mariehamnin. Ottelu alkaa kello 18.30. Keskuskentän portit avautuvat klo 17.30.

RoPS ja otteluisäntä Lapin Safarit järjestävät kotikauden päätöksestä Lappi-teemaisen päätösjuhlan. Kotakylä, porokeitto ja elävät tulet lämmittävät katsojia. Ilta päätetään komeasti ilotulitukseen.

Kyseessä on samalla RoPS:n päävalmentaja Juha Malisen viimeinen kotiottelu Rovaniemen Palloseuran peräsimessä. Kauden päätyttyä Malinen siirtyy Suomen alle 21-vuotiaiden poikamaajoukkueen päävalmentajaksi.

Ennakkoliput ovat myynnissä RoPS:n Bingolla, Rovaniemen Prismassa sekä netissä osoitteessa: www.ticketmaster.fi/rops. RoPS:n juniorityötä tuet laittamalla vetolaput sisään RoPS:n linkin kautta: www.veikkaus.fi/rops.

Malinen ja Okkonen täynnä näyttämisen halua

RoPS:n ja IFK Mariehamnin aiemmissa tämän kauden kohtaamisissa voitot on jaettu veljellisesti tasan. Vierailu Maarianhaminassa tuotti niukan tappion, mutta elokuisessa kotiottelussa RoPS oli jo selvänumeroisesti niskan päällä.

Tämänhetkisessä sarjataulukossa IFK Mariehamn on sijalla viisi ja lähellä ensi kesän europaikkoja. RoPS on turvallisesti seitsemäntenä ja elättelee hentoja toiveita noususta kuuden parhaan joukkoon.

Erittäin vaikean kauden jälkeen yltäminen keskikastin paremmalle puolelle olisi joukkueelta erinomainen suoritus. Sekä kapteeni Antti Okkonen että päävalmentaja Juha Malinen janoavatkin kaudelle voitokasta finaalia.

- Ammattilaisurheilussa voittaminen on ainoa asia, millä todella on merkitystä, kapteeni Okkonen paaluttaa.

- Meidän edelliset ottelut, tasapeli Kuopiossa ja voitto VPS:stä, antoivat valtavasti näyttämisen paloa. Pelaajille on tärkeää taistella loppuun saakka jokaisesta mahdollisesta sijoituksesta.

Juha Malinen jakaa kapteeninsa ajatukset. RoPS haluaa osoittaa parastaan kauden viimeisissä otteluissa.

Edellisellä kierroksella Juha Malisen miehistö oli ensimmäistä kertaa tälle kaudelle tilastollisestikin kierroksen paras joukkue.

- Hyvien otteiden jatkaminen sekä kamppailu kuudennesta sijasta on se meidän juttu. Kuudennella sijalla olisi taloudellisestikin iso merkitys, päävalmentaja viittaa kuudennesta sijasta saatavaan ensi kauden kotietuun.

- Vastapuoli Maarianhamina taas on reilun viikon ajan hallitseva Suomen mestari, joka edelleen taistelee europaikoista. Tällaisten otteluiden voittaminen on aina mielekästä.

Rovaniemeläisittäin lähtökohdat perjantaille ovat lupaavat. Joukkue on ehjä eikä pelikieltojakaan ole enää kärsittävänä.

Torstaina IFK Mariehamnin jo matkustaessa lautalla ja junalla kohden Napapiiriä, harjoitteli RoPS Keskuskentällä ensimmäistä kertaa sitten talvikauden täydellä miehistöllä. Aapo Heikkiläkin on palannut harjoitusvahvuuteen.

- Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, Malinen nauraa pelaajatilanteelle.

- Aapon lisäksi mukana oli myös meidän nuori ja lahjakas Jarkko Luiro. Kun harjoituksissa kahdeksantoista pelaajaa sekä maalivahdit, se on lähes ideaalikokoonpano, jonka kanssa pääsee tekemään toimivia harjoitteita.

Rovaniemen Palloseuran sairastupa on tällä hetkellä tyhjä. Varoitustilastoissa Anselmi Nurmela, Juuso Hämäläinen sekä Timo Stavitski ovat yhden keltaisen päässä pelikiellosta.

RoPS ja IFK Mariehamn kauden edelliset kohtaamiset

31.5.2017 IFK Mariehamn - RoPS 2-1 (1-0)

10' 1-0 Amos Ekhalie
58' 1-1 Robert Taylor
64' 2-1 Jani Lyyski

10.08.2017 RoPS - IFK Mariehamn 3-0 (1-0)

11' 1-0 Charlie Trafford
48' 2-0 Simo Roiha
79' 3-0 Emeka Eze

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2320 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309