perjantai, 07 maaliskuu 2014 09:26

Santeri Kumpula maalasi maaottelussa

Santeri Kumpulan maajoukkuekomennus sujui hyvin. Santeri Kumpulan maajoukkuekomennus sujui hyvin. Kuva: (Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseuran Santeri Kumpula teki maalin kun Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue voitti pronssia Latvian Riikassa pelatussa Federation Cupissa. Turnauksen pronssiottelussa Suomi kaatoi Azerbaidzhanin 3-2 (2-1).

Lähtökohdat otteluun eivät olleet Suomelle parhaat mahdolliset, sillä vatsatauti ja pikku vammat verottivat joukkuetta pronssipeliin lähdettäessä.

Suomi tuli tasoihin kolme minuuttia ennen taukovihellystä nopean hyökkäyksen päätteeksi. Onuray Köse pisti pallon laitaan, Karim Jouini huomasi Tuomas Lähdesmäen hyvän pystyjuoksun ja tämä pisti harhautuksen jälkeen pallon verkkoon.

Suomen johtomaalia ei tarvinnut odotella kuin hetki. Joonas Vahtera jatkoi pistopallon Santeri Kumpulalle , joka irtosi vartijoistaan ja vasemman jalan tarkan laukauksen jälkeen pallo oli verkossa.

Azerbaidzhan pääsi tasoihin heti toisen puoliajan alkuun. Miikka Mujunen oli hieman ulkona maaliltaan ja kaukolaukaus upposi yllättäen Suomen verkkoon.

Suomen voittomaalin syntyi 75. minuutilla. Vaihdosta kentälle tullut Elias Ahde pyöritteli hetken palloa laidalla ja näki tilaisuutensa koittaneen. Tarkka nosto takakulmaan oli Azerbaidzhanin maalivahdille myrkkyä.

– Hankalasta lähtötilanteesta huolimatta lähdimme prässäämään hieman alempaa, että pystyisimme säästämään energiaa, maajoukkuevalmentaja Jarkko Wiss totesi.

Ikäluokan ottelut jatkuvat kuun vaihteessa Puolaa vastaan.

– Nyt olemme nähneet maaotteluissa yli 30 pelaajaa. Pikku hiljaa alkaa olla ryhmän tiivistämisen aika, Wiss totesi.

Santeri Kumpulan asema tuntuu vahvalta, sillä hän pelasi pronssiottelussa 79 minuuttia.