perjantai, 14 kesäkuu 2013 07:59

Ei vieläkään pistettä vieraista

RoPS tuskailee edelleen vierasotteluissaan. Aleksandr Kokko ja Mika Lahtinen jatkavat vieraspisteen metsästystä. RoPS tuskailee edelleen vierasotteluissaan. Aleksandr Kokko ja Mika Lahtinen jatkavat vieraspisteen metsästystä. Kuva: Beni Köhler

RoPSin kolmen pelin vierasturnee alkoi Ahvenanmaalla IFK Mariehamnin vieraana, ja tuloksellisesti tuttu mollivoittoinen vierasvire jatkui.

Isäntäjoukkue oli numeroin 1–0 parempi. Maalin viimeisteli nopea jamaikalainen Dever Orgill.
RoPS on hävinnyt kaikki kauden kuusi vieraspeliään, eikä se edelleenkään koskaan ole voittanut IFK:ta Ahvenanmaalla.
– Me ei vain saada vieraista pisteitä, kapteeni Antti Okkonen tuskaili ottelun jälkeen.
Maalinteko on ollut vieraissa RoPSille täyttä tervanjuontia, osumia on syntynyt vain kaksi.
Ottelu pelattiin sateessa ja kovassa tuulessa. Kenttä oli liukas, ja vuorollaan joukkueet joutuivat puskemaan vastatuuleen. Molemmat joukkueet loivat heti alkuun pari paikkaa. Jo ottelun toisella minuutilla RoPSin Emeniken toimittama pallo pomppi IFK:n maalin edessä, mutta Nicholas Otaru ei osunut avopaikassa palloon, ja vain hetkeä myöhemmin RoPS-veskari Tomi Maanoja torjui Patrick Byskatan vaarallisen vapaapotkun.
IFK kontrolloi palloa, mutta RoPS puolusti tiiviisti ja piti maarianhaminalaiset poissa maalipaikoilta. RoPS pyrki luomaan paikkoja vastaiskuistaan, ja vartin pelin jälkeen Aleksandr Kokko pääsi tälläämään hyvästä paikasta, mutta Otso Virtanen IFK-maalilla torjui hienosti.
Kova myötätuuli avitti kotijoukkuetta, ja ottelun edetessä painostus lisääntyi. Pian häkki heilahtikin vieraiden päädyssä, kun ottelun 36. minuutilla Orgill viimeisteli varmasti Pekka Lagerblomin nappikeskityksestä jo kauden neljännen osumansa. Tilanteessa RoPSin puolustuslinja oli liiaksi levällään.

Puoliajalla RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen otti pikku vamman saaneen Kokon vaihtoon ja nakkasi lauteille Ataulla Guerran .
Nyt tuuli oli RoPSin selän takana, ja tuuppasi lisävauhtia napapiiriläisten takaa-ajoon. RoPS oli toisella puoliajalla selvästi aktiivisempi ja rohkeampi kuin avausjaksolla, ja saikin luotua painetta IFK-maalille.
Guerra esiintyi piikissä pirteästi ja hankkiutui useampaan maalipaikkaan. Emenike lisäsi toisella jaksolla kaasua, ja kiituri aiheutti IFK-puolustukselle alituisia vaikeuksia. Tunnin pelin jälkeen ote oli tukevasti RoPSilla, mutta palloa ei onnistuttu niittaamaan maaliin lukuisista paikoista huolimatta.
Loppuhetkillä Virtanen siirtyi kolmen miehen alakertaan, mutta painostus ei tuottanut tulosta.
Virtanen oli pelin jälkeen kallella kypärin.
– Allapäin kun hävitään näitä pelejä, Virtanen murehti.
– Vieraissa päästetään helppoja, eikä tehdä itse mistään. Viimeinen silaus ja maalinälkä puuttuvat. Tänäänkin toinen jakso oli hyvää peliä ja saatiin monta kunnon mylläkkää aikaan. Ei meille kyllä pomppinutkaan yhtään.

Mariehamn–RoPS
Maalit: 36 min. 1–0 Dever Orgill (Pekka Lagerblom)
RoPS: 4-2-3-1: Tomi Maanoja; Albin Granlund, Obilor, Victor Turcios, Tuomo Könönen; Antti Okkonen, Ville Saxman (v. Joonas Pennanen); Mika Lahtinen, Nicholas Otaru, Emenike; Aleksandr Kokko (v. Ataulla Guerra).
Entä sitten? RoPSin pitkä vieraskiertue jatkuu, ja sunnuntaina joukkue kohtaa Lahdessa FC Lahden. Keskiviikkona 19.6. Turussa vastaan asettuu TPS.