maanantai, 14 elokuu 2006 11:22

RoPSilla musta hetki Kaurialassa

Rovaniemen Palloseuran nousuhaaveet Ykkösestä liigaan kokivat pienen takaiskun joukkueen joutuessa sunnuntain vierasottelussaan tyytymään 2-2 (0-1) tasapeliin häntäpään FC Hämeenlinnaa vastaan Kaurialassa.

Kotijoukkueen Honka-apu Petri Sihvola iski kaksi maalia minuutissa.

RoPS hallitsi avausjakson, mutta toisen jakson alun viides ja kuudes minuutti tuottivat Hämeenlinnalle kaksi perättäistä maalia ja johdon. Vieraat tasoittivat kuusi minuuttia myöhemmin ja saivat taas otettakin, mutta maaliin asti palloa ei pystytty pelaamaan.

Ottelu oli aika vapaata pelailua ja tarkka erotuomari Pasi Kallio piti pelin ohjat hyvin käsissään. Lopussa rovaniemeläiset saivat kolme varoitusta: Ville Syväjärvi, Janne Turpeenniemi ja Petri Jalava.

Kotijoukkueella oli pari-kolme hyvääkin maalipaikkaa jopa ottelun voittamiseen. Heti ensimmäisellä minuutilla Hämeenlinnan molemmat maalit viimeistellyt Honka-laina Petri Sihvola pääsi hyvään paikkaan, mutta ohjaus meni hieman ohi.

RoPSin avausmaalin teki Matti Kutila 11. peliminuutilla. Läheltä kulmalippua annetun vapaapotkun pudotti kotijoukkueen maalivahti ja sen jälkeen pallo pomppi pelaajaruuhkassa lopuksi Kutilalle, jonka tarkka alanurkkalaukaus painui verkkoon.

Vartiointi petti

Toisen puoliajan alussa RoPSilta petti vartiointi minuutissa kahdesti. Sihvola ohjasi ensin keskityksen parin metrin vapaan kuljetuksen jälkeen tarkasti maaliin ja hetkeä myöhemmin puski toisen osuman Jon Poulsenin keskityksestä. Molemmat keskitykset tulivat RoPSin vasemmalta puolelta.

Tasoituksen vieraille teki Hämeenlinnassa kautensa aloittanut Mika Lahtinen. Syötön tarjoili veteraani Zeddy Saileti, joka muuten oli varsin näkymätön. Maali syntyi lähes ensimmäisen mallin mukaan pomppien ensin puolustuksen keskellä.

Kotijoukkue oli toisella jaksolla kiistatta terhakkaampi kuin ensimmäisellä.. RoPS ei keksinyt keinoja vastustajan puolustuksen avaamiseen vaan puski paljolti keskeltä yrittäen varsinkin alussa pitkiä syöttöjä Lahtiselle.

”Hurlumheitä”

- Vähän sellaista hurlumheitähän ottelu oli. Vapaata tilaa oli keskikentällä aika paljon. Ei tästä paljoa jälkipolville ole kertomista, RoPSin valmentaja Jukka Ikäläinen ynnäsi.

- Olihan meiltä monta miestä pois, mutta terveillä pelataan. Ei mikään ottelu ole helppo. Uskon kuitenkin, että sarja kääntyy meille tästä vielä kun 26 ottelun pisteet ynnätään.

Tämän kauden statistiikkaa on, että RoPS jäi vielä ilman toista vierasvoittoaan, toisaalta Hämeenlinnalla ei ole vielä yhtään kotivoittoa!

Hämeenlinna on viikon aikana saanut kolme vahvistusta liigan FC Hongasta ja he kyllä hallitsivatkin hyvin kenttätapahtumia.

TP-47 tulee torstaina

Pisteraati näki RoPSin parhaaksi lupaavan Janne Turpeenniemen. Puolustuslinja Syväjärvi- Jari Gröhn - Jalava - Mika Nenonen oli hyvin kohdallaan mainittuja kahta nukahdusta huomioimatta. Keskikentällä Kutila hoiti tonttinsa kunnialla.

RoPSin pelit jatkuvat torstaina mielenkiintoisella Lapin hegemoniakohtaamisella Tornion Pallo-47:ää vastaan keskuskentällä. Kevätkierroksella TP-47 kuittasi pisteet Pohjan stadionilla 1-0.