ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 10 syyskuu 2021 13:45

RFA isännöi JBK:ta kuuden pisteen ottelussa - Tanner: "Äärimmäisen tärkeä matsi"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
RFA isännöi JBK:ta kuuden pisteen ottelussa - Tanner: "Äärimmäisen tärkeä matsi" Arno Hämäläinen

Rovaniemi Football Academy saa Keskuskentällä vastaansa Jakobstads Bollklubbin kello 13:00 alkavassa ottelussa.

RFA:n lähes kuukauden mittainen kotiotteluiden tauko miesten Kakkosen C-lohkossa päättyy lauantaina, kun joukkue kohtaa pietarsaarelaisen JBK:n. Kamppailun lähtökohdat ovat herkulliset, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa kolmen pisteen päässä toisistaan - JBK 6. ja RFA 9:s.

- Äärimmäisen tärkeä matsi meille - niin sanottu kuuden pisteen peli, RFA-valmentaja Aleksi Tanner julisti.

RFA:lla ei tällä hetkellä ole suurta uhkaa sarjapaikan säilyttämisen suhteen. Tanner kuitenkin toivoo, että kuuden pisteen päässä oleva putoamisviiva olisi viikonlopun jälkeen entistäkin kauempana.

- Voitolla alkaisi näyttämään jo melko hyvältä sarjapaikan säilyttämisen suhteen. Tappion myötä tilanne voi mennä vielä jännäksi, jos muut joukkueet pelaavat ristiin.

JBK toimii RFA:n tavoin reservijoukkueena Ykkösen seuralle, Jarolle. Pelaajaliikenne pietarsaarelaisjoukkueiden välillä on ollut vilkasta. Rovaniemeläiset saivat todeta tämän joukkueiden edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa kesäkuussa. JBK oli tuolloin kotikentällään vahvempi 4-1-lukemin.

- Jaron lauantain Ykkösen ottelu aiheuttanee sen, että sieltä ei ole tulossa aivan yhtä kovaa kokoonpanoa kuin meidän edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa. Silloin Jarolla oli ollut yli kahden viikon ottelutauko, joten JBK:lla oli paljon apuja heidän suunnalta, Tanner sanoi.

JBK:n pelaajisto on sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Tuolta pelaajalistalta puuttuu tällä kertaa ainakin pelikiellossa olevat Benjamin Östman ja Joakim Hägblom.

- Heillä on meidän tavoin muutamia nuorten maajoukkuepelaajia: Uusitalon veljekset, Simon ja Samuel. Vastapainoksi löytyy myös kokemusta esimerkiksi Jonas Emetin muodossa, joka on pelannut yli 200 veikkausliigaottelua, Tanner nosti esiin.

RFA:n hyökkäyspelaaminen on tuottanut viime otteluissa hyvin tulosta, sillä kahdessa edellisessä pelissä joukkue on latonut yhteensä seitsemän maalia. Tanner toivoo, että vastapainoksi myös oma pää saataisiin toimivammaksi.

- Meidän omasta pelistä nousee esiin edelleen se, että meidän tulee pystyä puolustamaan paremmin. Kollektiivimme on toimittava puolustuspelaamisen kaikissa vaiheissa, ja vastustaja on pidettävä pois vaarallisimmilta paikoilta, Tanner kiteytti.

- JBK:lla on paljon uhkaa linjan taakse ja he tulevat myös usein laitojen kautta, joten meidän täytyy suojella omaa boksiamme ja maaliamme paremmin.

Vaikka puolustuspelaaminen nousi valmentajan puheista vahvasti esiin, toivoo Tanner joukkueensa ottavan pelin haltuun pallollisen tekemisen kautta.

- Haluamme kotikentällämme olla joukkue, joka pystyy hallitsemaan ottelua pallollisena ja luomaan paljon vaaraa vastustajalle. Pystymme varmasti luomaan tilanteita, joten ne meidän on onnistuttava hyödyntämään.

RFA saa otteluun myös uusia vahvistuksia. Edustusjoukkueen Elmeri Hirvonen palaa pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen. Hänen lisäkseen ensimmäistä kertaa mukana on Nurmijärven Jalkapalloseurasta saapunut uusi pelaaja Onni Soiniemi, joka on RoPS-valmentaja Mikko Mannilalle entuudestaan tuttu pelaaja. Soininiemi pelasi Mannilan alaisuudessa, kun he voittivat HJK:ssa B-junioreiden SM-kultaa.

RFA - JBK Rovaniemen Keskuskentällä 10.9. klo 13:00

Luettu 1053 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309