ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 23 touko 2021 19:04

RFA:lle toinen perättäinen voitto ja nollapeli - Ville Ojala ratkaisi toisella puoliajalla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Eerik Kantola urakoi koko ottelun RoPSin puolustuksessa. Eerik Kantola urakoi koko ottelun RoPSin puolustuksessa. Oona Sarajärvi

Rovaniemi Football Academy jatkoi tappiotonta alkukauttaan voittamalla kotikentällään FC Vaajakosken 1-0-lukemin. Ottelun ainoan maalin iski Ville Ojala vajaan tunnin pelin jälkeen.

 Ottelutapahtumia hallinnut RFA sai ansaitun 1-0-voiton. Pisteitä sai kuitenkin jännätä viimeisille hetkille asti, sillä hyvistä tilanteista huolimatta RFA ei saanut lisäturvaa toisen maalin myötä.

- Hyvät fiilikset! Oli tiukka kamppailu, josta saimme väännettyä voiton, RFA:n päävalmentaja Aleksi Tanner sanoi loppuvihellyksen jälkeen tyytyväisenä.

Ottelun ainoa maali nähtiin 57. peliminuutilla, kun Sampo Ala riisti pelivälineen oikealla laidalla ja pelasi Ville Ojalalle, joka laukoi pallon varmasti verkon perukoille. Tämä riitti, kun maalilla pelannut Tino Korhonen piti yhdessä muun puolustuksen kanssa RFA-maalin koskemattomana.

- Topparit pelasivat vahvan ottelun. Heidän lisäksi nyt toinen maalivahti pelasi perättäin nollapelin, joten tässä alkaa olemaan valmentajalla haastetta miettiä kokoonpanoja seuraaviin otteluihin, koska molemmat ovat pelanneet niin hyvin, Tanner jakoi kiitosta.

- Erikoistilanteet puolustimme myös hyvin vaikka ne vaarallisia olivatkin - varsinkin toisella puoliajalla, kun vastustaja pääsi antamaan kulmapotkuja myötätuuleen.

RFA:n valmennustiimi oli onnistuneesti scoutannut vastustajansa pelaamista. Ottelu noudatti melko tarkkaan sitä kaavaa, mitä Tanner otteluennakossa arveli.

- Ottelun kuva oli hyvin pitkälle sellainen kuin odotimme. Vastustajan suurimmat uhat ennakoitiin vastahyökkäyksiin ja erikoistilanteisiin - näinhän se oli. Onnistuimme puolustamaan ne hyvin.

Vaikka viime viikonloppunakin OLSia vastaan RFA piti omassa päässään nollat, oli tämän päivän esitys vielä parempaa puolustamista. OLS-ottelun jälkeen Tanner toivoi, että joukkueen ei tarvitsisi puolustaa syvällä niin paljon. Tänään aiheen suhteen nähtiin selvää edistystä.

- Saimme tänään hyvin käännettyä puolikorkeita prässejä ja blokkeja korkeiksi prässeiksi. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla saimme niistä myös hyviä tilanteita aikaiseksi.

Ojalan maalin lisäksi RFA sai luotua muitakin hyviä tilanteita. Lähimmäksi maalintekoa pääsi vastahyökkäyksestä Miska Ylitolva, joka tykitti maalinkin syöttäneen Alan hyvästä esityöstä pallon ylärimaan.

- Toisella puoliajalla vastustaja hieman väsyi, joten pääsimme hyökkäämään melko isoja tiloja vastaan. Niissä tilanteissa on kaksi puolta. Toisaalta olisi hyvä rauhoittaa peliä paremmin. Toisaalta on ymmärrettävää, että kun pääsemme hyvillä eduilla hyökkäämään isoihin tiloihin, haluamme tehdä maalin. Eihän se kaukana ollut, että olisimme saaneet niistä pelin niitattua.

RFA:n kausi jatkuu perjantaina 28.5., kun sillä on edessä kautensa jo toinen Oulun vierailu. Tällä kertaa vastassa on JS Hercules.

RFA - FCV 1-0 (0-0)

1-0 Ville Ojala 57'

Luettu 1244 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309