ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 06 marraskuu 2019 18:57

Mika Pulkkinen RoPS:n valmennuspäälliköksi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran uusi valmennuspäällikkö on kotkalaislähtöinen Mika Pulkkinen. Mittavan pelaajauran tehnyt Pulkkinen toimi aiemmin Hämeenlinnan Jalkapalloseuran valmennuspäällikkönä.

Mika Pulkkinen, 46, aloittaa RoPS:n valmennuspäällikkönä ensi vuoden alussa. Samalla hän liittyy osaksi miesten edustusjoukkueen valmennusryhmää. Hän vastaa myös RoPS:n osalta yhteistyöstä Sami Hyypiä Akatemian kanssa.

Pelaajana Pulkkinen on edustanut mm. KTP:tä, TP-Seinäjokea sekä Atlantista, jonka paidassa hän voitti Suomen Cupin kaudella 2001. Ulkomailla hän on pelannut sekä Hollannin Heerenveenissä että Itävallan SW Bregenzissä.

Valmentajana Pulkkinen sanoo ammentaneensa eniten hollantilaisesta valmennuskulttuurista. Hänellä on siteet maahan jo omalta pelaajauralta, mutta senkin jälkeen hän toimi pitkään hollantilaisen agenttifirman palveluksessa.

- Tietenkin olen ottanut vaikutteita kaikkialta, mutta valmennusfilosofiani pohjat ovat Hollannista, Pulkkinen kertoo.

- Sikäläisessä agenttifirmassa työskennellessäni toimin heidän pelaajatarkkailijanaan vastuualueena Skandinavia. Sitä kautta minulla on edelleen hyvät kontaktiverkostot Islannista Itävaltaan.

Pulkkinen siirtyi osa-aikaisesta valmentajasta pääaikaiseksi kaudella 2013 aluksi KTP:n ja sittemmin HJS:n valmennuspäällikkönä. Joukkueista Pulkkinen on valmentanut C- ja B-ikäisiä poikia sekä Kotkassa miesten edustusjoukkuetta apuvalmentajana.

UEFA A -tutkinto Pulkkisella on kaudelta 2014. UEFA Pro -tutkinto on enää loppusilausta vaille valmis.

Kuluneen vuoden aikana Pulkkisen suunnitelmissa oli pitkään muutto ulkomaille, kunnes syksyllä ilmeni mahdollisuus siirrosta Napapiirille.

- Tämä on omalla urallani steppi korkeammalle tasolle. RoPS on perinteinen liigaseura, jolla on pitkä ja menestyksekäs historia, Pulkkinen sanoo.

- Omalta osaltani tuon seuralle persoonani sekä ammattitaitoni. Täällä on pitkään tehty asiat oikein. RoPS:lla on hyvät suunnitelmat tulevaisuudelle ja töissä loistavia ihmisiä, mutta mikä minut vakuutti eniten, on seuran halu mennä jatkuvasti eteenpäin.

Mika Pulkkinen on tällä hetkellä Rovaniemellä tutustumassa mm. RoPS:n keskeisiin seuratoimijoihin sekä yhteistyöhön SantaSport Lapin Urheiluakatemian kanssa. Saman vierailun yhteyteen ajoittuu myös UEFA Elite Youth Academy -toiminnan esittely, sekä Palloliiton laatujärjestelmän tason 5 -prosessin viimeinen lähijakso.

Luettu 3862 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309