keskiviikko, 07 syyskuu 2016 23:16

RoPSin tytöille tärkeä voitto Oulussa

Rovaniemen Palloseura kävi hakemassa tärkeät kolme pistettä jalkapallon B-tyttöjen Ykkösessä keskiviikkoiltana Raatin tekonurmella, Oulussa. RoPS voitti Oulun Naisfutiksen kakkosjoukkueen maalein 1–3 (1–0).

Kotijoukkue aloitti ottelun pirteästi ja olikin niskan päällä ensimmäisellä puoliajalla. ONS:n Jasmin Männistö teki hieman onnekkaastikin avausosuman 20. minuutilla.

– Peli oli kuitenkin hanskassa, vaikka ONS piti palloa enemmän. Mekin saimme muutaman vaarallisen tekopaikan, RoPSin valmentaja Jukka Heino totesi.

Tuuria alkoi tulla rovaniemeläisten peliinkin toisella puoliajalla. Entinen ONS:n pelaaja Riikka Kiuttu tasoitti ottelun 48. minuutilla.

– Pallollinen peli parani, ja hallinta kääntyi meille, Heino luonnehti toista puoliskoa.

Leila Haapea siirsi RoPSin johtoon rangaistuspotkusta 58. minuutilla.

– Sen maalin jälkeen ONS pääsi taas peliin mukaan, mutta onneksi meidän maali säilyi puhtaana, Heino sanoi.

RoPSin kapteenin Marianna Kallosen polvi vääntyi lisäajalla, ja kentälle tuli Riina Ankkuri.

Lisäajalla syntyi vielä RoPSin kolmas maali. Julia Heino puski ensin tolppaan, ja Ronja Nieminen pisti reboundista pallon oululaisten maaliin.

– Pelissä oli hyviä elementtejä. Puolustettiin tiiviisti, ja hyökättiin tehokkaasti, Heino totesi.

Ykköstä johtava RoPS kohtaa runkosarjan päätösottelussa Pallokissojen kakkosjoukkueen Rovaniemen Keskuskentällä 17. syyskuuta.