ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 24 marraskuu 2015 08:43

RoPS pyrkii ensi vuonna plussalle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
ROPSIN puheenjohtaja Risto Niva (oik.) ja toimitusjohtaja Petri Jaatinen vakuuttivat yhteen ääneen, että seura taloudellinen tulos käännetään ensi vuonna reilusti plussalle. ROPSIN puheenjohtaja Risto Niva (oik.) ja toimitusjohtaja Petri Jaatinen vakuuttivat yhteen ääneen, että seura taloudellinen tulos käännetään ensi vuonna reilusti plussalle. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Rovaniemen Palloseura aikoo kääntää tappiollisen talouskurssinsa ensi vuoden aikana. Seuran syysvuosikokous raamitti maanantaina ensi vuoden budjetin 1,4 miljoonaan euroon, missä on kasvua reilut 100 000 euroa. Ensi vuoden tavoitteena on kääntää tilit reilusti plussalle. Tavoitteena 84 000 euron tulos.

Urheilullisesti menestyksekäs vuosi tuottaa yhä ”persnettoa”, mutta kurssi aiotaan kääntää.Kuluvan vuoden lukuja vuosikokoukselle ei esitetty. Ne summat tulevat julki seuran kevätkokouksessa.

Puheenjohtaja Risto Niva suostui asiaa kommentoimaan sen verran, että ”persnettoa tulee, mutta huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmin”.

RoPSin tilikauden tulos on ollut miinuksella koko 2010-luvun. Etenkin viime vuosi oli musta, jolloin miinusta tehtiin peräti 368 000 euroa. Tuohon summaan oli paketoitu myös vanhoja taakkoja.

Toimitusjohtaja Petri Jaatinen ei lähtenyt arvuuttelemaan onko kuluvan vuoden tappio viisi- vai kuusinumeroinen. Keskeneräisiä asioita on vielä useita.Urheilullisesti seuralla on takana yksi hienoimmista vuosista. Veikkausliigan hopea, liigacupin hopea sekä naisjoukkueen nousu Ykköseen olivat sulkia hattuun ”Napapiirin sankareille”.

RoPSin edustusjoukkueen ensi kauden budjetti on 1,05 miljoonaa euroa, missä on pieni kasvu kuluvan kauden miljoonasta. Kasvu menee Eurooppa liigan matkustuskuluihin.

Pelaajabudjetti on 490 000 euroa eli sama kuin tänä vuonna. Risto Nivan mukaan realismi on säilytettävä kaikessa tekemisessä.

– Henki on sellainen, että me kyllä saamme haluamamme pelaajat Rovaniemelle ensi kaudeksi. Mahdolliset yllätysvedot selviävät keväällä.

Ensi kauden liigajoukkueessa on tällä erää yhdeksän sopimuspelaajaa. Neuvotteluja vetäneen urheilutoimenjohtaja Jari Ilolan mukaan sopimuspelaajien määrä kasvaa viikon sisällä kunhan allekirjoituksia saadaan papereihin.

Päättyneen kauden pelaajista on Ilolan mukaan ulos laskettu vain ulkomaille tähyävä Mostagh Yaghoubi. Obilor on toinen todennäköinen lähtijä. Seuralla ei ole vielä ensimmäistäkään maalivahtia, mutta neuvotteluja on käyty molempien hopeaveskareiden (Ricardo ja Tomer Chencinski ) kanssa. Jopa molempien jääminen on mahdollista.

Sen RoPSin menestys on ainakin aiheuttanut, että pelaaja-agenteilta on tullut normaalia enemmän yhteydenottoja ja pelaajatarjouksia.

Miesten edustusjoukkueen virallisena tavoitteena on vakiinnuttaa asema Veikkausliigassa kuuden parhaan joukossa, päästä jatkoon eurocupissa (ainakin 2. kierrokselle) sekä uusia eurocup-paikka vuodelle 2017.

Naisten edustusjoukkueen tavoitteena on vakiinnuttaa paikka Ykkösessä.

RoPS satsaa edelleen vahvasti junioripuoleen, jonka budjetti kasvaa 350 000 euroon.

Keskuskentän uusi katsomo kasvatti lipputuloja tällä kaudella heinäkuusta lähtien. Ensi kauden yleisökeskiarvoksi on asetettu 1800.

Eurooppa liiga tuo seuralla suoraan osallistumisesta 200 000 euroa plus kotiottelun lipputulot.

Eurooppa liigan 1. kierroksen avausottelu pelataan torstaina 30. kesäkuuta ja toinen ottelu torstaina 7. heinäkuuta.

– Se on selvä, että kotipeli on Rovaniemellä. Valitettavasti UEFA:n vaatimukset olosuhteista aiheuttavat sen, että katsomokapasiteetistä pystytään käyttämään ainoastaan pääkatsomo. Voimme myydä vain noin 1700 pääsylippua, Risto Niva harmitteli.

Loppuvuoden aikana seura selvittää, voiko katsomokapasiteettia kasvattaa jollakin ratkaisulla. Käytännössä tämä tarkoittaisi ns. aurinkokatsomon nykyaikaistamista.


RoPSin liiketoiminnan suurimpana tulonlähteenä toimii edelleen seuran bingo, joka pyritään pitämään Suomen ykkösbingona kehittämällä sen toimintaa.

Tärkeinä tulonlähteinä toimivat vuokratuloja tuottava oma kiinteistö sekä kokonaan seuran omistukseen hankittu markkinointiyhtiö Blue Idea Oy. Markkinointiyhtiö vastaa jatkossa miesten edustusjoukkueen yhteistyökumppanuuksien myynnistä.


Syyskokouksen henkilövalinnat nuijittiin nopeasti. Pekka Konstenius toimii RoPSin varapuheenjohtajana seuraavat kaksi vuotta.

Johtokunnan erovuoroisista Heikki Hannola ja Hannu Korhonen valittiin jatkamaan seuraavat kolme vuotta.

Luettu 779 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309