ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 13 marraskuu 2014 08:36

”Pensselit” taas futsalpallon perässä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Aleksandr Kokko näytti vuosi sitten Movember-viiksineen tältä. Aleksandr Kokko näytti vuosi sitten Movember-viiksineen tältä.

Rovaniemen Movember-kampanjan perinteinen, jo kolmannen kerran järjestettävä futsal-ottelu pelataan Lapin Urheiluopistolla lauantaina.

RoPSin kanssa neuvotteleva ”Boris” Kokko on jälleen mukana talkoissa.

Movember-kampanja on maailmanlaajuinen hyväntekeväisyystempaus miesten terveyden edistämiseksi. Kampanjalla kerätään erityisesti varoja eturauhas- ja kivessyövän ehkäisyyn ja hoitoon.

Kampanjaan osallistujat kasvattavat viiksiään marraskuun ajan. ”Viiksivallut” pyrkivät herättämään pensseleillään huomiota ja keräämään lahjoituksia Syöpäsäätiölle. Lahjoituksia voi tehdä nettisivustolla http://fi.movember.com/ ja etsiä kampanjassa mukana olevia ”karvankasvattajia” nimihaulla. Lahjoitus onnistuu kätevästi verkkopankin kautta.

Rovaniemellä kampanjaa organisoi Movember Rollo Mikko Hokkasen johdolla. Movember Rollo järjestää futsal-ottelun yhdessä Rovaniemen Palloseuran, FC Santa Claus AC:n ja Rollon Poikien kanssa.

– Tämän vuoden kampanjan painopisteenä on ollut ilon ja huumorin kautta vaikeista asioista puhuminen. Syöpä on melkein kirosana, mutta selvästi hauska Movember auttaa ihmisiä puhumaan omakohtaisista kipeistä kokemuksista. Minullekin moni mies on kertonut omasta tai läheisensä syövästä, Hokkanen kertoo.

Ottelussa pelaavat vastakkain RoPSin, Santan ja Rollon Poikien pelaajista kasatut viiksekkäät sekajoukkueet.

– Lisäksi RoPSin urheilujohtaja Jari Ilola on luvannut haastaa vanhoja liigakonkareita mukaan, Hokkanen paljastaa.

– Tarkoituksemme on saada ihmiset viihtymään hyvän asian parissa. Toivomme mahdollisimman paljon väkeä katsomoon, jos vielä joku killinki kilahtaa kassaan on se lisäbonusta, Hokkanen kannustaa.

– Yhteistyökumppanit ovat lähteneet hienosti mukaan, ja Urheiluopisto sponssaa meille jälleen hallin ja äänentoiston, puuhamies kiittelee.

Ottelun vapaaehtoinen pääsymaksu menee lyhentämättömänä Syöpäsäätiölle.

Kolme viimeistä kautta RoPSia edustanut hyökkääjä Aleksandr ”Boris” Kokko on jo kokenut Movember-mies. Hän on kampanjassa mukana kolmatta kertaa ja pelaa lauantaina.

– Aloitin maanantaina harjoittelun loppukauden pilanneen loukkaantumisen jälkeen. Pystyn pelaamaan ja antamaan vähintään sisäsyrjäsyöttöjä alaspäin, ”Boris” virnuilee.

Kokko innostuu Movemberista aina uudestaan.

– Tässä voi olla helpolla tavalla mukana hyväntekeväisyydessä.

Kokon sopimus RoPSin kanssa päättyi tähän kauteen, ja maalipyssyn tulevaisuus on auki.

– Neuvottelemme RoPSin kanssa hyvässä hengessä ja olemme molemmat osapuolet kiinnostuneita jatkamaan yhteistyötä. Ensin kuitenkin katselen paikkaa ulkomailta. Jos se tavoite ei toteudu, on Suomessa ensisijainen vaihtoehto RoPS. Asia ratkennee vasta tammikuussa, ”Boris” juttelee.

Ottelu alkaa lauantaina klo 18.00 Lapin Urheiluopistolla. Ottelu nähdään myös RoPSin You Tube-kanavalla. Puoliajalla Taipumattomien Top Team esittää voimistelu- ja tanssinäytöksen.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1682 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309