ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 23 lokakuu 2014 08:45

Rovaniemelle kaivataan uutta jalkapallohallia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Rovaniemellä Lapin urheiluopisto Santasportin vieressä sijaitsevan keinonurmikentän kattaminen vaatii asemakaavamuutoksen. Rovaniemellä Lapin urheiluopisto Santasportin vieressä sijaitsevan keinonurmikentän kattaminen vaatii asemakaavamuutoksen.

Ounasvaaran keinonurmikentän kattaminen on edennyt idean asteelta askeleen pidemmälle.

Ounasvaaran keinonurmen kattaminen on kiinni asemakaavan muutoksesta. Ounashallin kenttä saa jalkapallopomoilta kritiikkiä.

Lapin Urheiluopiston Santasportin toimitusjohtaja Heikki Keskitalo kertoo, että jalkapallohallin mahdollinen rakentaminen on huomioitu uudessa asemakaavaehdotuksessa.

– Jalkapallohallin rakentaminen vaatii rakentamisoikeuden ja se edellyttää sitä, että kaavamuutos menee läpi.

Rovaniemen kaupungin kaavoituspäällikkö Markku Pyhäjärvi sanoo, että asemakaavan muutos on tulossa ehdotusvaiheen kuulemiseen vuoden vaihteessa.

– En osaa sanoa tuleeko asia käsittelyyn vielä tämän vuoden puolella vai ensi vuoden alussa.

Ehdotusvaiheen kuulemisen jälkeen asia etenee Pyhäjärven mukaan hyväksymiskäsittelyyn.

– Asemakaavan muutoksessa tutkitaan muun muassa sitä, voisiko Ounasvaaran jalkapallokentän kattaa.

Heikki Keskitalo toteaa, että asemakaavan muutoksen hyväksyminen on ensimmäinen konkreettinen asia, mitä tällä hetkellä odotetaan.

– Ennen päätöstä ei kannata vielä viedä asioita sen pidemmälle.

– Jos kaavamuutos hyväksytään, niin sen jälkeen pitää tietysti katsoa, että ketkä ovat hallin ideoinnissa ja rakentamisessa mukana ja kuka on taloudellisen vastuun kantaja, hän jatkaa.

Rovaniemen kaupungin liikunta- ja nuorisojohtaja Sari Laakkonen kertoo, että uuden jalkapallohallin tarve ei ole hävinnyt minnekään.

– Ounashalli on kovassa käytössä aamusta iltaan. On todella harmillista, että jotkut joutuvat harjoittelemaan iltakymmenen aikaan.

Laakkonen kuitenkin kertoo, että Rovaniemen kaupungin investointilistalla ei ole tällä hetkellä uutta jalkapallohallia.

Keskitalo mainitsee, että avustuksien ja rahoituksen miettiminen alkaa heti, mikäli kaavamuutos menee läpi.

Rovaniemen Palloseuran puheenjohtaja Risto Niva kertoo RoPSin olevan kiinnostunut olemaan mukana jalkapallohalli-projektissa.

– Tässä hankkeessa avainasemassa on kuitenkin ensimmäisenä Santasport ja toisena Rovaniemen kaupunki. Näkisin, että myös esimerkiksi Palloliitto voisi olla mukana projektissa ja mahdollisesti myös joitain ulkopuolisia rahoittajia, Niva mainitsee.

FC Santa Claus Junioreiden puheenjohtaja Pekka Saarinen liputtaa myös uuden jalkapallohallin puolesta.

– Uusi jalkapallohalli olisi loistava juttu. Totta kai meitä kiinnostaa olla mukana jollain tavalla.

Saarinen mainitsee yhdeksi mahdolliseksi tavaksi perinteisen talkootyön tekemisen hallin eteen.

Sekä Niva että Saarinen ovat yhtä mieltä siitä, että Ounashallin kenttä on huonossa kunnossa.

– Kenttä on alimittainen ja todella huono. Se on sellainen kokolattiamatto, Niva jyrähtää.

– Juniorit voivat siinä vielä harjoitella. Vähän vanhemmilla junioreilla, joilla on jo lihasta luiden ympärillä, loukkaantumisriski on suuri, Saarinen ärähtää.

Ounasvaaran kenttä täyttää viralliset mitat ja vaatimukset. Saarinen ja Niva toteavat, että uusi halli mahdollistaisi leirien järjestämisen talvella ja kunnon pelien pelaamisen.

Mikko Kinisjärvi
© 2014 Lapin Kansa

Kommentti: Olosuhteet kerralla kuntoon

Rovaniemen Ounashalli on käyttöasteeltaan äärirajoilla. Ounashallia käyttävät jalkapallon pelaajien lisäksi muun muassa pesäpalloilijat ja amerikkalaisen jalkapallon harrastajat.

Ounashallin alusta on huono. Rovaniemen kaupungin liikuntainvestointilistalla vuosille 2015–2018 Ounashallin kentän pinnoitteen uusimiseen on varattu luonnoksessa 250 000 euroa.

Esimerkiksi liikuntapaikkojen ja ulkoilureittien peruskorjauksiin sekä ympäristötaiteen kilpailujen taideteosten pystyttämiseen on taloussuunnitelman luonnoksessa varattu 1 200 000 euroa.

Ounashallin pinnoitteen uusiminen ei poista kuitenkaan sitä tosiasiaa, että kenttä on alimittainen virallisille peleille.

OUNASVAARAN niin sanotun jalkapallonurmen kattaminen parantaisi talviharjoitteluolosuhteita huomattavasti. Täysimittaisella kentällä voisi pelien lisäksi järjestää jopa kansainvälisiä leirejä.

Jääkiekon puolella Lappi Areenan ja urheiluopiston puitteet leirien järjestämisessä ovat keränneet kehuja muun muassa KHL-seura Moskovan TsSKA:lta.

Lapin urheiluopiston Santasportin toimitusjohtaja Heikki Keskitalo kertoi (LK 12.6.2013) Ounasvaaran keinonurmen kattamisen tulevan kaksi–kolme kertaa halvemmaksi kuin uuden jalkapallohallin rakentamisen keinonurmineen päivineen.

Ilmaiseksi Ounasvaaran kenttää ei tietenkään kateta. Rovaniemen kaupungin investointilistalla uutta jalkapallohallia ei tällä hetkellä ole.

FC Santa Claus Junioreiden puheenjohtaja Pekka Saarinen väläytti yhtenä vaihtoehtona sitä, että uusi halli voisi olla osakeyhtiö jossa eri seurat olisivat osakkaina.

Kemissä tehtiin vastaava temppu uuden Junkohalli Oy:n kanssa. Kemissä Junkohalli Oy:n osakkaina on urheiluseurojen lisäksi yksityishenkilöitä ja yrityksiä.

MIKÄLI kentälle saadaan rakennuslupa, olisi toivottavaa, ja mielestäni jopa järkevää, että halliin tulisi myös jonkinlaiset katsomo- ja pukukoppitilat.

Uusi jalkapallohalli kannattaa tehdä kerralla kunnolla, eikä puolittain. Näin siitä saataisiin kaikki otettavissa oleva hyöty irti.

Mikko Kinisjärvi

 

Luettu 2344 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309